Süper Lig ve Gazze gerçeği

Süper Lig ile Gazze arasında nasıl bir bağlantı olabileceğini, kısa zaman diliminde gördük. Yaşadıklarımızdan ders almadığımız sürece, hayat çarkını kendi lehimize çevirme imkânına sahip olmamız mümkün değil. Yenenler ile yenilenler arasındaki farkı iyi ayırt ettiğimiz değerlendirmediğimiz vakit, çarkı kazanç elde etme yönünde döndürmek mümkün olacaktır. Süper Lig'in 23. haftası geride kalırken, şampiyonluk yarışı da gelecek haftalara taşındı.

Yine aynı bilmecesoru; 'Fenerbahçe mi yoksa Galatasaray mı mutlu sona ulaşacak' Yüzyılı aşkın bir süredir, her yıl ısıtılıp ısıtılıp servis yapılan, sonu olmayan bir oyalanma süreci. Özünde, şairin dikkat çektiği 'Statlarda gol yerine, Allah denilse, bu ülke kurtarır' bir süreçten bahsediyoruz. Öyleyse; durmak yok oyalanmaya devam mı diyeceğiz.

FENERBAHÇE Mİ

GALATASARAY MI

Hiç kimsenin merak ve zevkini engelleme hakkına sahip değiliz, elbette. Doğru bildiklerimizi paylaşmak gibi bir görev üstlenmiş, bunu da kendimize sorumluluk bildiğimiz için onu paylaşıyoruz. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın şampiyonluğu hakkında görüşlerimizi sorarsanız, dediğimiz gibi, bu oyunu şahsım, tam 40 yılı aşkın bir süredir takip ediyor, 30 yılı aşkın süredir de yazmaya çalışıyoruz.

Aynanın karşısına geçtiğimiz de, her defasında yaşlandığımızı fark ediyoruz. Bizler bunu yaşarken, her ne hikmetse bu şampiyonluk denilen yarış, futbol kalitesinden çok şeyler kaybetse de, kim şampiyon olur sorusunun beraberinde getirdiği heyecandan bir şey kaybetmiyor. Bugün Galatasaray ve Fenerbahçe, Beşiktaş veya Trabzonspor veya bir başka takım arasında geçen bir yarıştan bahsediyoruz. Yarış diye isimlendirilen bu oyunun asıl tanımlanması 'oyalanmak' denilse, daha doğru bir yaklaşım olur düşüncesindeyiz

SÜPER LİG İLE GAZZE

ARASINDA NASIL BİR BAĞ!

Yazımızın başlığına bakarak, 'Süper Lig ve Gazze arasında nasıl bir bağ kurulabilir ki' şeklinde bir soru gelebilir! Bu kanaate kapılanlar haksız da sayılmazlar. Bu konuya açıklık getirmek gerekebilir. Biz bu satırları yazarken haber ajanslarına Filistin, Müslüman coğrafyasından şehit haberleri de gelmeye devam ediyordu.