Süper Kupa'yı da provokasyonunuza 'meze' yaptınız ya!.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Turkcell Süper Kupa maçı, ileri bir tarihe ertelendi.

Gerekçesi ise, sözde 'Yurtta sulh, cihanda sulh' pankartının açılmasına ve ısınmaya çıkan takımların Atatürk resminin yer aldığı tişörtlere, Suudi Arabistan hükümetinin izin vermemesi, i-miş (miş, miş, miş). Karşılaşmanın oynanıp-oynanmaması konusunda, otel lobisinde uzun uzadıya yapılan toplantılar.

O toplantılardan çıkan sonuç ve Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) yazılı açıklaması 'TFF'den yapılan açıklamada, "Süper Kupa maçı Türk bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama etkinlikleri, şehitlerimiz için saygı duruşu ve sanatçı Norm Ender'in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır. Bu konuda yapılan dezenformasyona itibar etmeyiniz." şeklindeyken, aynı gün Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı; "Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medyada paylaşılan, 'Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde oynanacak Türkiye Süper Kupa final maçında 'İstiklal Marşı'mız ve Türk bayrağına izin verilmeyecek.' şeklindeki iddialar doğru değildir. Süper Kupa maçı öncesinde sahada Türk bayrağı, her iki kulübün bayrakları ve Turkcell Süper Kupa bayrağı açılacaktır. Işık şovları ile açılış seremonisi ve şehitlerimiz için gerçekleştirilecek 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okunacaktır." Sahi, nerede kaldı 'pankart', nerede kaldı 'tişörtler'. Elbette, yapanın yaptığı yanına 'kâr' kalmamalı

KAÇAN İNEĞİ DAĞDA MI ARAYACAĞIZ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe ve Galatasaray Kulüplerinin yazılı ortak açıklaması (internet sitelerinde de mevcut) aynen şöyle; "Cumhuriyetimizin ve Türkiye Futbol Federasyonunun 100. Yılını yurt dışında da kutlamak amacıyla, Türk futbolunun marka değerine ve kulüplerimize katkı sağlayacak şekilde kulüplerimizle organize ettiğimiz, 29 Aralık Cuma günü saat 20.45'te oynanması planlanan 2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir. Bırakın ajans sayfalarında yer almayı, Kulüp ve ilgili Federasyonun resmi internet sitesinde ki bu açıklamalarda (belki tekrara düşecek ama) şu ifadeleri dikkatinize sunmak istiyoruz; 'Bazı aksaklıklar nedeniyle kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir.' Bazı aksaklıklar (Maça saatler kala mı!) Nokta. Gerek TFF, gerekse Fenerbahçe ve Galatasaray Spor Kulübünün isminin yer aldığı açıklama, federasyon ve kulüplerin internet sitelerinde yer aldı. 'Alan memnun, veren memnun' misali bir hal çıkıyor ortaya. Öyleyse, suçlu olarak, dağa kaçan ineği mi aramaya koyulmalıyız Böyle bir durum olabilir mi! Siz insanların aklıyla alay etmenin yanında, toplumun refah ve huzurunu bozmak için futbolu kirli emellerine alet etme gayretinden başka bir amaç taşınmadığından herkes emin olabilir!.