Sporcuların BM Kadınlar Günü ve Gazze

Dünya Kadınlar Günü, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından her yıl 8 Mart'ta kutlanan uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır... Günümüzde Dünya Kadınlar Günü, kadınlar açısından daha farklı anlamlar taşımaktadır... Peygamber Efendimiz (s.a.s), bir insan hakları bildirisi olan Veda Hutbesi'nde,kadınların haklarını gözetmeyi, bu hususta Allah'ın belirlediği ölçülere uymayı,kadınve erkeklerin birbirlerinin haklarına riayet etmeleri gerektiğini insanlığa bir ölçü olarak açıkça beyan etmiştir. Bu sebeple Hz. Âdem'den bu yana bütün peygamberler, insanları ötekileştiren, aşağılayan, onur ve haysiyetini ayaklar altına alan anlayışlarla mücadele etmişlerdir. Fert, toplum ve insanlık açısından tarihin en büyük ahlak ve hukuk inkılabını gerçekleştiren İslam dinikadına hak ettiği değeri teslim etmiş, ona yönelik ayrımcılık ve haksız uygulamaları yasaklamıştır...Rahmet yüklü mesajlarıylakadına yönelik şiddeti reva gören hür türlü düşünceyi, inanışı, gelenek ve töreyi reddetmiştir....(https:www.yeniakit.com.trhaber8-mart-dunya-kadinlar-gunu-nedir-kadinlar-gunu-neden-kutlanir-tarihcesi-1634798.html)

SİYONİST SOYKIRIMI KARŞISINDA ACİZ BM

Bugün, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından icat edilen 8 Mart Dünya Kadınlar günü. Engelliler, sevgililer, yaşlılar, emekliler, babalar günü... Daha sayamayacağımız, BM'nin yılda bir kez dahi olsa hatırlanmasını arzuladığı günler. Siz böyle günü, hak edenin, hakkını sadece bir güne sıkıştırılması-teslim edilmesi gereken bir gün olarak da değerlendirebilirsiniz! O Birleşmiş Milletler (BM) ki, Siyonistlerin Gazze'de gerçekleştirdiği soykırımına müdahale etmekten aciz, açıklamadan öteye geçemeyen uluslararası bir kuruluş. Bölge için aldığı yardım kararını dahi hayata geçiremiyor! Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Müslümanların hayatını kaybetmesine adeta göz yuman bir uluslararası kuruluş. Bakın, biz bu yazımızı yazdığımızda dahi Gazze'deki hastanelerde yetersiz beslenmeden dolayı bir masum çocuğun vefat ettiği haberi geliyor. Bayan, erkek, çocuk ve genç binlerce masum insanın hayatını kaybettiği bir dönemde, BM'nin gününü kutlamak öyle mi Bu kutlamanın karşılığı ne olabilir ve kime ne gibi yararı dokunabilir acaba..

SPORA DOKUNABİLECEK

FEMİNİST ANLAYIŞA DİKKAT!.!

BM'ye göre bugün 'Dünya Kadınlar Günü' imiş. BM'nin bu özel günü, Gazze haricinde bana neyi mi hatırlattı Yapılan araştırmalar ve açıklamalardan, kadın ile kız kelimesinin sıradanlaştırılmaması gerektiğinin önemini görmekle kalmıyor, uzmanların açıklamalarına dikkat kesiliyoruz; "Türk örfünde evlenmemiş bayana kız, evlenmiş bayana ise kadın denir. Batı'da benzer durum var. Yaşı ilerlemiş, evlenmiş bayana madam denir, evlenmemiş bayanlara ise matmazel denir. Tarihsel sürece bakıldığında genç kıza asla kadın denmez, kız denir. Kadın ve kız ayrımından en çok da feministler rahatsızlık duymaktadır. Genç kıza asla kadın denmediği yerde, kız denilmesinden duydukları rahatsızlıktan dolayı, insan fıtratını olumsuz etkileyeceği böyle bir sürece her fırsatta müdahale etme yolunu seçiyorlar