Soykırımcı İsrail'e üniversite ve spor sahalarında da lanet yağıyor!...

Gazze'deki İsrail soykırımının 200'üncü günü geride kaldı. Bölgede ölüm, dünyada ise sessizlik hakîm maalesef. Siyonistlerin abluka uyguladığı ve 7 Ekim'den sonra şiddetini artırarak hava, deniz ve kara saldırılarından bugüne 14 bin 690'ı çocuk, 9 bin 680'i ise kadın toplam 34 bin 183 Filistinli kardeşimiz hayatını kaybetti. Yaralı sayısı ise 77 bin 143. Bu veriler Filistin Sağlık Bakanlığı'nın 23 Nisan 2024 tarihinde yayınladığı veriler. O tarihten bugüne kaç gün geçti ve kaç Müslüman Filistinli kardeşimiz daha hayatını kaybetti acaba! Kendi kendimize bu soruyu sorduğumuzda insanlığımızdan hicap duyup, vicdanımız sızlıyor mu acaba Vah halimize, vay ki vay!.!

ABD ÜNİVERSİTELERİNDE PROTESTO

Mazlum insanların bir çığlığı var; mazlumlar olarak biz burada, bombaların altında her an ölecek gibi yaşam sürdürürken, sizler ne yapıyorsunuz Müslüman ülkeler bir hamle yapmayıp, sadece sessiz kalıp, duyarlı vicdanların sesi ta uzaklardan duyuluyor.

ABD'de yer alan üniversitelerde İsrail karşıtları, Filistin'in Gazze şeridinde akan kanın durması için gün geçtikçe arttı. Filistin işgali ve Gazze'deki soykırımı destekleyen şirketlere devam eden finansal yatırımlarını protesto amacıyla Columbia Üniversitesindeki Filistin yanlısı gösteriler, New York Üniversitesi (NYU), Yale, Massachusetts Teknoloji Ensititüsü (MIT), Tufts Üniversitesi, The New School ve Kuzey Carolina Üniversitesi gibi ABD'nin diğer önde gelen yükseköğrenim kurumlarına da yayılmış durumda.

Amerikan polisinin gözaltı kararları, ülke yönetimlerine Siyonist yanlısı anlayışın ne kadar hakîm olduğunun da bir yansıması aslında. Dünyanın en sayılı ve seçkin üniversitelerinde Siyonistlerin Filistinlilere yönelik soykırımını protesto ederken, ülkemizde yalnızca Diyarbakır Dicle Üniversitesi dışında, protesto eylemlerine karşı gösteri düzenlenmişti. Dün ise, ülkemizde yer alan birçok üniversite (birçok derken, yayınlanan bildirinin arkasında durmayan üniversiteler tespit edilmesi önemli bir husus) ABD'de Gazze eylemlerine katılan öğrencilere polisin orantısız güç kullanması 'yazılı' bildiriyle şiddetle kınandı. Bu sessizlik düşüncesinin kaynağı, dileriz katil İsrail'in bölgede yaşattığı soykırıma karşı insani ve vicdani bir duyarsızlığın yansıması değildir

SİYONİST 'LOBİNİN' SPORDAKİ VARLIĞI

Siyonist İsrail mazlum insanları katletmekle kalmıyor, spor sahalarındaki kirli yüzünü gösteriyor. Bu lanet anlayışın dokunduğu, etkisini gösterdiği kesim, sesini gür bir şekilde çıkarmaya mecbur kalıyor.