Kulüp başkanları ihraç edilir mi.. Gazze'ye 53 bin ton bomba

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının hakemine atılan yumruktan sonra Türkiye Futbol Federasyonunun protesto kararıyla sarsılan Süper Lig maçları, çok geçmeden yeniden sahne aldı. Bu demek oluyor ki, oyun, eğlenceye ve oyalanmaya, kesintisiz devam. Bu sürecin en dikkat çeken mevki ve makamları Kulüp Başkanları. Hakemlerin verdikleri karara sözlü ve yazılı itirazlar, her defasında ağır para veya hak mahrumiyetlerini de beraberinde geriyor. Hak mahrumiyeti alan bir kulüp başkanı, cezasını stadyumda kendisine ayrılan locada tamamlayabiliyor. (Biz öyle biliyoruz, aksi bir durum varsa, bilgilenmek isteriz.)

Hak mahrumiyeti yetmiyor, üstüne üstlük para cezasına çaptırılıyor. Bu paralar öyle ufak tefek değil, yeri geliyor 100 yeri geliyor 300 veya 500 bin lirayı olabiliyor. İnsanın aklından geçmiyor değil, yabancı oyuncuların transfer bedelleri gibi cezalar da döviz kuru üzerinden olsa ne olurdu!

Merak ettiğimiz bir başka konu var, bugüne kadar TFF'nin kulüplere verdiği cezalar toplam ne kadar oldu ve bu para ve hak mahrumiyetinin ilk sırasını İstanbul temsilcilerinin başkan ve yöneticilerin, görev süresince aldığı toplam gün miktarı ne kadar Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın, takımın maçında hakeme attığı yumruktan dolayı TFF Profesyonel Disiplin Kurulu tarafından 5 yıl hak mahrumiyeti, üç yılı aşan ceza bakımından da sürekli hak mahrumiyeti cezası verildiğini duyurdu!

Ankaragücü Başkanı karara itiraz etmeyeceği, yaşanan talihsiz olaylardan dolayı, yaptığı hareketin yanlış olduğunu 'özür' dilemesinden anlıyoruz. Dikkat edin, ceza süreci üç yılı geçtiği için ihraç!

Siz bugüne kadar kulübünü borç batağına sokan veya aldığı cezalardan dolayı görevinden ihraç edilen bir başkan veya yönetici duydunuz mu Sizi bilmem ama, ben duymadım, görmedim!

Öyle ise bugün biz halen neyi konuşuyor veya tartışıyoruz.

Bakın Fenerbahçe Kulübü Başkanı ve aynı zamanda Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Maslak'ta bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın da katıldığı toplantı sonrasında, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı uzun uzadıya açıklamalar yaptı.