İslâmi açıdan çocuklarımız sporun neresinde

Sporun yaygınlaşma sürecinde, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın üzerine titizlikle eğilim gösterildiğini görüyoruz. Onları, geleceğimiz ve geleceğimizin 'sigortası' olarak görüyoruz ya! Çocuklarımızla sohbete başladığımızda, dünyanın geçici-fani olduğuna vurgu yapmak için "Biz bugün var yarın yokuz, kazancımız sizler için!" deriz ya! Bu anlayışla yola çıkıp, mal-mülkü miras olarak, onlara iyi bir 'dünyalık' inşa ettik, diyelim. Bize göre de, kimseye muhtaç olmadan hayatlarını devam ettirirler, elhamdülillah. Peki, çocuklarımız Peygamber Efendimizin buyurduğu "Bir babanın çocuğunabırakacağıen büyükmiras,iyibir isimle güzel bir terbiyedir" hadis-şerifinin neresindeyiz, hiç düşündük mü

ÇOCUKLARIMIZIN BULUNMASI

GEREKEN KONUM

Sayılı dünya yolculuğunu tamamlayıp, ebedi hayata göç ettiğimizde, çocuklarımızın 'heybesinde' ne olduğunu acaba düşünüyor muyuz Allah (cc) Kur'an-ı Kerim'de ne buyuruyor; "Kuşkusuz Allah katında din İslâm'dır. Kitap verilenler, ancak kendilerine ilim geldikten sonra ki, aralarındaki hak tanımazlık yüzünden ayrılığa düşerler. Allah'ın âyetlerini inkâr edenler bilmelidirler ki Allah'ın hesabı çok çabuktur." Kendi çocuklarım ve tüm çocuklar için bu düşünceye yoğunlaşıp, süreci İslam ekseninde değerlendirmeye yöneldiğimizde, karşımıza şu sorular çıkmaktadır; "Çalışma alanımız olan sporda çocuklarımızı yönlendireceğimiz, onların bulunması gereken yer-konum ne olmalı"

REHBERLİK VE MANEVİ DEĞERLERİN ÖNEMİ

Toplumsal değerlerimiz kuşatması gereken İslam Kültürüyle ne denli barışık ve iç içe yaşamaktayız! Hak mı yoksa batıl anlayışın hükmü mü, bizleri çepeçevre sardığını görmek ve anlamak güç olmasa gerek! Nefsi bir kenarda bırakıp, gönül-kalp gözüyle bakmak, görmek ve düşünme yolunda gayret sarf etmeliyiz. Sosyalleşme, beden ve ruh sağlığı açısından düşünüldüğünde, bahsi geçen ve bizim de üzerinde çalıştığımızı 'spor' konusuna, İslami (Kur'an ve Sünnet çizgisinde) yaklaşmak önem taşıyor. Bilgi ve tecrübesiyle gençlere rehberlik eden önemli bir şahsiyet, mütefekkir Ali Fuat Başgil'e göre göre gençlerin çoğunun cesaretinin kırılmasının ve başarısız olmalarının en önemli sebeplerinden biri rehberlikten, manevi destekten mahrum olmalarıdır. Dünya ülkelerinin gıptayla baktığı, ülkemizin önemli kesimini oluşturan çocuk ve genç nüfusumuzun, sporla nasıl bir sürecini düşündüğümüzde, konunun önemini görmekte zorluk çekmeyiz sanırım!.