Fenerbahçe başkan, Trabzon rekor peşinde mi

Futboldan uzaklaşmak düşüncemiz, eylem planında suya düşüyor. Hafta sonu, hafta içi maçları derken, bir hafta iki maç oynanması, futbolda neticeye dayalı merakı da tavan yaptırıyor. Süper Lig'de 24. hafta geride kalırken, şimdide Türkiye Kupası Son 16 Turu maçlarında takımlar kozlarını paylaşıyor. Dediğimiz gibi, biz bu maçlardan uzak kalmaya çalışırken (heyecan iki maç arasındaki süre kadar çünkü), takımların, dahası kulüplerin içinde yer aldığı durum sadece, başkan, yönetici, taraftarı, seni, beni kısacası hepimizi ilgilendiriyor. Bizimkisi adeta 'Yağmurdan kaçarken, doluya tutulmak'. Çok gerilere gitmeye gerek yok, bir hafta içerisinde olup bitenler, 'tuhaflıklarla' dolu fotoğraf karesinin ayrıntısını ortaya koymaya yetiyor...

DUYDUNUZ MU

ALİ KOÇ GİDİCİ(YMİŞ!)

Fenerbahçe'nin mevcut başkanı Ali Koç, aldığı 'koç' gibi kararla sezon sonu olmayacağını söyledi. Hafta sonu yapılan Divan Kurulu toplantısında hakem kararlarından oynanmayan süper kupa maçı, başkan adayları, transferler, Fenerbahçe otobüsünün kurşunlanması, Fetö ile mücadele ve gibi birçok konuyu gündeme getirdi, Koç, sözlerinin sonunda ise "Allah'ın izniyle inşallah haziran ayında yeni bir başkan ve yönetim kurulu olacak. Bu kararımın Fenerbahçe'nin hayrına olduğuna inanın..." ifadelerini kullandı.

Sayın Ali Koç bunları söylerken, son Divan Kurulu toplantısında yapılan açıklamada, Fenerbahçe Kulübü'nün 31 Ağustos 2023 itibariyle borcunun 11 milyar 466 milyon olduğu açıklandı. Açıklanan bu rakam üzerinde iyiden iyiye düşünmek gerekiyor, çünkü borç dur durak bilmeden katlanarak devam etmekte. Bir de futbolseverin kafasına şu soru geliyor; "Süper Lig'de lider durumda, şampiyonluk yolunda Galatasaray ile zorlu bir mücadele içinde olan bir takımın başkanı, sezon sonunda yeni bir başkan ve yönetim kurulu olacak sözünü niçin kullanır ki"

Göreve geldiği 2018 yılından bugüne Lig şampiyonluğu yaşamayan Ali Koç, 2023-2024 sezonunda da benzer bir durumla karşı karşıya kalacağından dolayı, endişe duyduğu için mi, sezon sonu başkan ve yönetim değişikliğinin sinyalini verdi. 'Sonuç bu olursa ne olur' sorusunun karşılığı aranırken, eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 5-6 ay önce yaptığı konuşmada, Ali Koç'a şu çağrıyı yapmıştı; "'Aday çıksın kongre yaparım.' jestlerinden kendini kurtar. Kendini ve Fenerbahçe'yi küçültüyorsun. Aday çıkar. Hiç kimse çıkmazsa ben varım."