Erbakan olmasaydı Kıbrıs Barış harekâtı yapılamazdı!

Önce bazı sorular;

- Kıbrıs adası hukuken bizim olduğu halde, dönem hükümetlerince neden gözden çıkarıldı

- Kıbrıs Barış Harekâtı'na evet diyenler, hayır diyenler kimlerdi

- "Kıbrıs'a çıkarma yaparsak Amerika bizi mahveder!" diyenler kimlerdi

- Birinci harekât sonrası hükümet içinde, BM Güvenlik Konseyi'nin ateşkes kararına uyulacağını erken açıklayan kimdi

- Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Turan Güneş, "Mekik Diplomasisi" namı altında neden bunaltıldı

- Turan Güneş'e neden "telefon ahizesi" dendi

- Turan Güneş'i Cenevre'de istifaya zorlayan sebepler neydi

- Turan Güneş, Cenevre'de silahla neden tehdit edildi

- Turan Güneş "Ayşe tatile çıktı" haberini aldığında kimi azarladı

- İkinci Barış Harekâtı sonrası gözyaşı döken general kimdi

- Deniz Baykal'la neden tartışıldı

- BM ofisinden çıkarken, elçilik aracından Türk bayrağının indirilmesini isteyen kimdi

***

Yukarıdaki soruların cevabını merak ediyor musunuz

Öyleyse, mutlaka kütüphanenizin en mutena köşesinde bulunması gereken bir eserden söz etmek istiyorum;

* "Bilinmeyen Yönleriyle Kıbrıs Barış Harekâtı ve Perde Arkası"

Kitabı kaleme alan, eski Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu.

Kısa alıntılar yapmak isterim kitaptan;

* "Kıbrıs Barış Harekâtı'ndan sonra başarının tamamı Sayın Ecevit'e mal edilmeye çalışılmış, miğferler, askeri üniformalar ona giydirilmiş, asıl muharrik güç olan, harekâtın dinamosu muhterem Erbakan her nedense saf dışına itilmeye çalışılmıştır..."

* "Kıbrıs Barış Harekâtı'nın oluşmasının, yönlendirilmesinin akümülatörü Sayın Ecevit değil, Muhterem Erbakan'dır. Tüm yazım ve çizimlere rağmen bir kere daha belirtelim ki, MSP hükümette olmasaydı ve Sayın Erbakan'ın istikrarlı tutumu hükümeti manipüle etmemiş olsaydı barış harekâtı olamazdı."

* "1974 yılında Ankara hükümeti içinde MSP ve onun Millî Görüş'ü, başında da, dahi insan, başbakan yardımcısı olarak Muhterem Erbakan vardı. Ecdad-ı serhatlarda koşturan, Viyana'dan Çaldıran'a ulaştıran, İstanbul'u fetheden, Çanakkale'de şahlanan, İstiklal harbinde bayraklaşan Millî Görüş hükümet ortağı idi."

* "Hükümet içindeki müzakerelerde samimi, tutarlı, kararlı olan MSP bakanları ve MSP vardı. Buna mukabil istikrarsız, kararsız, ürkek tavırlar içinde politika üretmeye çalışan CHP."

* "CHP mensuplarının Amerika'dan aşırı korkuları eskiden beri vardı. Onun için Kıbrıs'a deva olabilecek girişimlerin içine giremiyorlardı. Millî Görüş, cesaretin dinamosu oldu. Hükümet üyelerini aksiyoner hale getirdi ve 1974 1. Barış Harekâtı başladı."

***

Neresinden bakarsanız bakın...

333 sayfalık bu eser...

1974 Kıbrıs Barış Harekâtı gibi önemli bir harekâtı ayrıntılı anlatması bakımından...

Elinizin altında mutlaka bulunması gerekiyor...

ERBAKAN HOCA İLE YOL YÜRÜDÜ

İsmail Müftüoğlu...

1939 Trabzon/Of doğumlu.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Çapa Yüksek Öğretmen Okulu mezunu.

1969 Bağımsızlar Hareketi'nde, Sakarya bağımsız milletvekili adayı oldu.

Millî Nizam Partisi (MNP) kurucusu.

Millî Selamet Partisi genel başkan yardımcılığı yaptı.

1973 seçimlerinde Sakarya'dan milletvekili seçildi.

1975-1977 yılları arasında Adalet Bakanlığı görevini üstlendi. Aynı dönemlerde İçişleri Bakanlığı'na da vekalet etti.

1974 Kıbrıs Barış Harekâtı sonrasında, Cenevre'de akdolunan konferansa, 2 dönem siyasi müşahit olarak katıldı.

Bir müddet öğretmenlik, uzun yıllar avukatlık yaptı.

1971 yılında Millî Nizam Partisi'nin Anayasa Mahkemesi'nde görülen davalarına avukat olarak katıldı.

1980 askeri darbesi sonrası Millî Selamet Partisi ve yetkilileri aleyhine açılan davaların tamamına avukatları olarak katıldı.

Saadet Partisi'nden milletvekili adayı oldu.

Kısacası, Millî Görüş'ün Millî Nizam Partisi'yle ilk kez partileşmesinden itibaren Millî Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'la birlikte yol yürüdü.

İsmail Müftüoğlu, 56 yılı geçen siyasi tecrübesiyle şimdilerde gençlere rehberlik yapıyor, tecrübeleri ile yol gösteriyor.