'Erken rezervasyon iyi turizm rekoru kırarız'

Türkiye'nin turizm hedeflerini ve beklentilerini değerlendiren Hediye Güral Gür, "Rezervasyonlar güzel gidiyor. 60 milyar dolar gelir hedefi var. Hedefleri tutturacağımız bir 2024 olacak" diyor.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkan Yardımcısı ve NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür ile bu yılki turizm hedeflerini ve beklentilerini konuştuk. NG Sapanca'da buluştuğumuz Gür Milliyet'e şunları söyledi:

-"Geçen sene güzel bir yaz sezonu geçirdik. Bu yıl da iyi başladı. Rezervasyonlar güzel gidiyor. Geçen seneki hedeflerin üzerine çıktık. Bunda yapılan tanıtım çalışmalarının, ülkemizin istikrarlı gidişinin önemli etkileri oluyor. Bakanlığımız bu anlamda Turizm Geliştirme Ajansı (TGA) üzerinden önemli tanıtım atakları yapıyor. Her yaşadığımız olumsuzlukta bakanlık ve TGA devreye giriyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

- 200 ülkede ülkemizle ilgili tanıtımlar yapılıyor. Bu tanıtımlarda kum, deniz ve güneşin ötesinde ülkemiz çok zengin bir turizm ülkesi olduğu vurgulanıyor. 4 mevsim turizm. Ülkemizin her köşesinde bir turizm cenneti var. Tarih, kültür, doğa, inanç turizmi var. Kum, deniz, güneş var. NG Grup olarak hizmet verdiğimiz termal turizm. Sağlık turizmi de yakın zamanda öne çıkan turizm çeşidimiz. Dolayısıyla bunlar arttıkça bizim turizm potansiyelimiz ve dünya turizmindeki pastadan aldığımız pay da artıyor. 60 milyar dolar gelir hedefi var. Her şey yolunda giderse inşallah bu hedefleri tutturacağımız bir 2024 olacak diye bakıyoruz.

Ekonomiye ciddi katkı

- Erken rezervasyon iyi. Pandemi öncesine döndük. Özellikle bizim kasım ayından beri gittiğimiz yurtdışı fuarlar, İngiltere'de ve Almanya'da, önümüzdeki mayıs ayında Dubai'de olacak, bizim en etkin fuarlarımız. Bunun dışındaki ülkelerde de görüyoruz ki ülkemize olan rağbet artıyor. İlgi artıyor.

- Bir gören yine geliyor. Ülkemizde belli tesislerde tekrar misafir oranı çok yüksek. Bunun da sebebi geldiği şehirlerde aldığı hizmettir. Hizmet kalitemiz başka ülkelere kıyasla çok iyi. Tesislerimizin durumu çok iyi. Zaten havamız ve denizlerimiz harika. Bunun dışında turizmin çeşitlenmesi ile ilgili çalışmalar artıyor. Yaylalarımızın güzelliği, ören yerlerimizin güzelliği. Bunlar hep bize artı sağlıyor. Ülkemizin her yerinde neredeyse arkeolojik kazılar var.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı