Uzay Tarımı Projesi

Şanlıurfa - Gizemler ve sırlar şehri Şanlıurfa'nın Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün seçimlere yönelik proje lansmanını izledim.

5 yıllık belediye başkanlığında yeşil alanlar yaratarak Şanlıurfa'yı çok değiştirmiş Beyazgül. Yıllardır her sene gelirim. Her geldiğimde de Şanlıurfa'yı farklı görürüm.

Lansmanda da yoğun ilgi vardı Beyazgül'e. Özellikle kadınlar ve gençler büyük destek veriyor. Beyazgül gençlere ve kadınlara yönelik birçok proje açıkladı lansmanda.

Bir gencin "Herkes konuşur sen yaparsın baboooo" diye bağırması da büyük alkış aldı salonda. Özellikle
kadınların desteği de ilde Beyazgül ismini
bir adım öne çıkarıyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Millet bahçelerini artıracağını belirten Beyazgül, tarım alanlarının korunması için alternatif yeni yerleşim alanı inşa edeceklerini dile getirdi. Ovadaki yapılaşmayı sıfırlamak için dağlardan yer aldıklarını dile getiren Beyazgül, böylece tarım alanlarının açılacağını dile getirdi.

Beyazgül vaatleri arasında dikkati çeken bir projesini de açıkladı. Beyazgül, "uzay tarımı ve yeni nesil tarım alanları kuracağız" dedi. Ata tohumlarının gelecek nesillere aktarılması için tohum bankası kuracaklarını dile getiren Beyazgül yılda 3 milyon fide üretimi yapıp halka hibe edeceklerini söyledi.

Beyazgül şehirde 'kendi hizmet binasını yıkıp yerine park yapan' belediye başkanı olarak da tanınıyor. Beyazgül yeşil alanın çok olduğu tugayın taşınacağını da açıklıyor.

20'ye yakın yeni park hedefleri olduğunu belirten Beyazgül, "müdürüme neresi boşsa park yap talimatı verdim"
vurgusu da yaptı.

Kadınlara ve gençlere özel projeler

Kadınların istihdamına yönelik özel çalışmalar yaptıklarını belirten Beyazgül, "25 kadın destek merkezimizi faaliyete açtık. Kadınların buradaki merkezlerimizde ürettiği ürünleri de satılıyor. Kadınların evlerine katkı sağlaması için birçok çalışmamız var" dedi.

Beyazgül'ün dikkati çeken vaatlerinden ve projelerinden bazıları şöyle