Siyaset oyunları

Siyasetteki açık ve gizli ittifaklar ile siyaset oyunları çok farklı bir seçime götürüyor bizi. Aslında yerel seçimlerde oyları adaylar toplar ama bu defa çok çok farklı bir süreç işliyor.

CHP ile DEM arasında hem tartışma hem barışma çabaları var. Ortaya bu nedenle 'dil sürçmeleri' düzeltmeleri çıkıyor. Örneğin Afyonkarahisar krizi.

Siyaset oyunları çok dikkati çekici. Yıllardır aynı partide birlikte olanlar bu defa farklı partilerden birbirlerine karşı aday. Yani eski yol arkadaşlarının yarışı.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ittifak içinde olan partiler bu defa ittifak ortağına seçim kaybettirmek için yoğun çaba içinde. Hem de ortağından son dakika aldığı isimleri aday yaparak. Örneğin Yeniden Refah Partisi.

Geçmişte büyükşehir belediye başkanlığı yapan bir isim şimdi başka partiden aynı ilin ilçe belediye başkanlığı için aday.

İl Şanlıurfa. Parti, Yeniden Refah Partisi.

DEM bazı yerlerde aday çıkarmıyor.

Nedeni gizli pazarlıklar ve siyaset oyunları.

En kuvvetli olduğu yerde 'nasıl olsa alırız diyerek' genç ve eş-dost aday çıkarma. Örneğin Ankara Çankaya.

Kendi ayağının üzerinde durmak için ittifakı terk eden bir partinin istifa krizleriyle seçime girmesi. Örneğin İYİ Parti.

Yerel seçimler sonrası çıkacak sonuçlara göre dengelerin ve yol haritalarının değişeceği partiler var. Örneğin CHP.

Kararsız seçmenlerin çok olduğu bir seçime gidiş.

Yeni süreçler ve beklentiler

Ramazan yaklaşıyor. Herkesin beklentisi Gazze'de tam anlamıyla bir ateşkes ve barış süreci.

ABD ile yeni dönem deniyor ama terörle mücadelede yeni adımlar lazım. Beklenti ABD'nin terör örgütlerine verdiği desteği ve yardımı bitirmesi.

Emekliler yeni iyileştirmeler bekliyor. Memurlara verilen seyyanen zammın adaletsizlik yarattığını söylüyorlar.

Yeni anayasa süreci yerel seçim sonrası başlayacak gibi. Tüm partiler üzerine düşeni yapmalı ve tam anlamıyla sivil anayasa gelmeli.