Karadeniz'de yeni turizm rotası

Bulutların üstünde yürüme. Ayak değmemiş karlarda kayma.

2 bin metrenin üstünde buz gibi kaynak suyu içme.

Göller ve şelaleler çevresinde doğa yürüyüşleri. Benzersiz doğa fotoğrafları.

Dar kanyonlarda yeni maceralar. Tarihi kemer köprülerde hızla akan nehirleri izleme.

Hem balık hem kavurma hem kuru fasulye…Balı ise ayrı bir güzellikte.

Evet say say bitmiyor Artvin'de dolaşmanın size katacağı yenilikler.

Turizm Bakanlığı ve Artvin Valiliği'nin organize ettiği Artvin tanıtım gezisine katıldım.

Artvin'in nüfusu 170 bin ve coğrafik yapısı zorlu. Dağlar çok, derin vadiler var ve yollarda bir tarafınız nehir bir tarafınız yüksek dağlarla kaplı.

Bulutların üstünde dolaşıyor gibisiniz yaylalara çıktıkça.

Doğa güzellikleri, tarihi dokusu ve kültürel zenginlikleriyle gezginlerin yeni rotası olmuş.

Ekoturizm ve kayak

Turumuzda Artvin Valisi Turan Ergün ve birçok ilçenin belediye başkanı ile de bir araya geldik. Vali Ergün, Turizm Bakanlığı ile Artvin turizminin geliştirilmesi için yeni projeler üzerinde çalıştıklarını anlattı.

Ekoturizmi öne çıkarmak istediklerini dile getiren Vali Ergün, "Sakin yerleri, doğa, göl, fotoğraf, yürüyüş ve yaylayı sevenlere yönelik yeni turizm hedeflerimiz var. Kayak turizmini artırabiliriz. Buralarda 6-7 ay kar olan yerler var. Artvin'e gelenler basılmamış kar üzerinde kayak yapabilecek" diyor.

4 mevsim gidilir

Turizmde çeşitlilik açısından yaz kış gidilebilecek bir yer Artvin. Yani dörtmevsim konuklarını ağırlayabilir.

İki günlük turumuza Karadeniz kıyısındaki ilçe olan Ardeşen'de kahvaltı ile başladık güne. Daha sonra doğa harikası olan Borçka Karagöl'e gittik. Yol boyunca yeşilin, sarının ve turuncunun birçok rengiyle tırmandık. 1500 metre yukarı çıktık.