Hayalini bakan olunca gerçekleştirdi

O, 33 yıllık karayolcu. Sınavla girdiği karayollarında genel müdürlüğe kadar yükseldi. Beşyıl da Karayolları Genel Müdürü olarak çalıştı. Binlerce km yol, dev tüneller, köprüler başta olmak üzere dev projelerde hep sahada oldu. Ulaşımda tarihi hizmetlerde bulundu, hâlâ da bulunuyor. Ama onun bir hayali daha vardı; kitap, kütüphane. Onu da Ulaştırma Bakanı olunca gerçekleştirdi Abdulkadir Uraloğlu.

Bakan Uraloğlu, karayollarında muhafaza edilen kurum arşivinin yanı sıra çeşitli inşaat firmalarının ve karayolu çalışanlarının kitap, belge ve çeşitli doküman bağışlarıyla 14 binden fazla kaynağın yer aldığı Karayolları 100. Yıl Kütüphanesi'ni açtı. Kütüphane,Türkiye'nin ilk boğazköprüsü olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün (Boğaziçi Köprüsü) elle çizilen planı da dahil olmak üzere birçok tarihi belgeyi de okuyucularına açıyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Bu hafta başı bir kütüphane açılışına davetliydim. Bu kütüphane yılların dev projelerinin planlarının da olduğu tarihi belgeleri ve binlerce kitabı barındırıyor. Karayolları demek inşaat demek, dev projeler demek. Karayolları dev tüneller, köprüler ve yollar yaparak insanları sevdiklerine kavuşturuyor. Bunların bir de görmediğimiz tarihi kayıtları var. Bu kütüphane ile artık bunlara da ulaşmak mümkün.

Okuyalım, okutalım

Bakan Uraloğlu ile dolaştık kütüphaneyi. Bakan Uraloğlu "Medeniyetimiz kitapla, defterle, kalemle, okumakla, ilimle, irfanla kıvamını bulmuştur. Ecdadımız duvarları kitaplarla dolu bir kütüphaneyi en kıymetli hazinelerden daha üstün tutmuştur. Çünkü kütüphaneler bizim köklerimizi, biriktirdiklerimizi, bildiklerimizi, öğrendiklerimizi gelecek nesillere aktaran en önemli araçlarımızdır. Milletlerin ilerlemesini, gelişmesini, kalkınmasını sağlayan en önemli unsurların başında, zengin kütüphanelerin gelmesi de bu nedenledir. Ülkemizin topyekûn gelişmesi için de okumalıyız, okutmalıyız. Ve bizler de geçmişimizi kitaplardan öğrenmeli, geleceğimizi kitapların, bilimin ışığında inşa etmeliyiz" vurgusu yaptı.