Akdeniz'de ne kadar savaş gemisi var

Bölge günden güne ısınıyor. İsrail, Gazze'de taş üstüne taş bırakmadı. Şimdi Lübnan'ı bombalıyor. İran ile füze ve ne zaman yanıt verileceği tartışması yaşanıyor.

Suriye'den Lübnan'a göçenler şimdi Lübnan'dan Suriye'ye gidiyor.

İsrail'in hayalleri büyük. 1 yıl oldu.

İsrail daha ne kadar bombalayacak ve ilerleyecek

Suriye, Türkiye...

ABD'nin ve batının İsrail'e desteği daha ne kadar sürecek

Bunlara bakmak için 'Akdeniz'de ve bölgede ne kadar savaş gemisi var' sorusunu iyi sorgulamak lazım.

Akdeniz'de gaz tartışmaları yaşanırken 100'ün üstünde savaş gemisi bölgede dolaşıyordu. Şimdi bu sayının 200'ü bulduğu belirtiliyor. Bunların içinde denizaltılar da var uçak gemileri de.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Ya Aden Körfezi ve Umman Körfezi'ndeki savaş gemileri Onların sayısını bilemiyoruz.

Bunlar niye dolaşıyor

Batı ülkeleri, bölgedeki değişik ülkelerdeki üstlerine de mühimmat ve uçak takviyesi yaptı.

Geçtiğimiz aylarda Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Cibuti'ye gitmiştim.

Afrika ülkesi olan Cibuti Kızıldeniz'in tam girişinde. Yani önemli bir noktada.

Uçağımız kalkıp inerken bir şey dikkatimi çekmişti.

Her tarafta helikopter ve uçaklar görmüştüm. Sayıları çok fazlaydı.

5 ülkenin üssü varmış Cibuti'de.

1 milyonluk bir ülkede 5 ülke üssü. Gerisini siz düşünün artık.

Birçok ülkede daha batılı ülkelerin üssü ve silahları var. Örneğin Güney Kıbrıs'ta da batılı ülkelerin silah ve araç gereçleri bulunuyor.

Bu işin sonunun nereye gidebileceğini ve Türkiye'ye de göz koyup koymadığını tartışırken bölgedeki bu hareketliliği de iyi düşünmek lazım.

15 Temmuz'u unutmamak gerekiyor...

1 yıl oldu

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 1 yıl doldu. Bu saldırılarda 17 bini çocuk, 12 bini kadın olmak üzere toplam yaklaşık 42 bin Filistinli öldü. 100 bine yakın yaralı var.

Ya enkaz altındakiler. Bunun sayısının da on binleri bulduğu belirtiliyor. Kayıplar da var.

Bu 1 yılda ayrıca ne oldu

İsrail okulları, hastaneleri, ibadet yerlerini ve sivil halkı bombaladı.

Şanlıurfa hayali kuranlara

Şanlıurfa ve Türkiye hayali kuran ülkelere yönelik aklıma Kazancı Bedih'in 'Urfa'nın etrafı dumanlı dağlar' türküsü geldi.