ABD'ye 'iyi terörist kötü terörist' mesajları

ABD Dışişleri Bakanı Blinken cumartesi günü Türkiye'ye kritik bir ziyaret gerçekleştirdi.

Hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hem de Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmesinde ABD heyetine Gazze'nin yanı sıra 'terörle mücadele' mesajları da verildi.

Suriye ve Irak başta olmak üzere ortak terörle mücadelenin artması gerektiği mesajları veren Türkiye, PKK'ya yönelik de uyarılarda bulundu.

Özellikle DAEŞ ile mücadele adı altında PKK'ya yönelik verilen desteklerin yanlışlığı üzerinde duran Türkiye, bölgenin istikrarı ve huzuru için 'iyi terörist kötü terörist' ayrımının yapılmamasını istedi.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Türkiye, hem Suriye'de hem de Irak'ta terörle mücadelede kararlı olduğunu ve ne gerekiyorsa yapılacağının altını da kalın çizgilerle çizdi.

Benim edindiğim bilgiye göre, özetle ABD'ye 'senin teröristin kötü benim teröristim iyi' mantığıyla hareket etmesine yönelik uyarılar ve mesajlar verildi.

Gazze'de vakit kaybetmeden ateşkes ilan edilmesini isteyen Türkiye, İsrail'in savaşı yayma girişimlerinin de bölgede büyük çatışmalara neden olacağını, bunun da dünyayı etkileyeceğini vurguladı.

Hem İran'da hem de Lübnan'da son yaşananlar piyonlar aracılığıyla vekalet ve casuslar savaşının artacağını gösteriyor.

Bunda da en önemli piyonlar PKK ve DAEŞ.

Türkiye'nin de bu oyunların farkında olduğunu ve buna yönelik önlemlerini artıracağını görüyoruz.

Hem İsrail casuslarına yönelik hem de PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyonlar artabilir. Bu konuda da MİT büyük ve başarılı operasyonlar yapıyor.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın Türkiye'yi ziyaret ettiği gün terör hedeflerine yönelik Irak'ta 15 noktanın vurulmasını da bir yere not edelim.

İstanbul seçimleri ve deprem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde meydanlarda ana gündem deprem ve depremle mücadele olacak.

Vaatler, yapılacaklar ve yapılanlar...

İstanbulluların da deprem vaatlerine önem vereceğini düşünüyorum.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'a çok önem veriyor ve deprem için hazırlıkların ve kentsel dönüşümün hızla yapılmasını istiyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Murat Kurum da İstanbul için uzun zamandır düşünülen bir isimdi. Kurum seçilirse İstanbul için çok farklı bir dönemin başlangıcı olacak.

Yani deprem gerçeğinin altı daha kalın çizgilerle çizilecek.

Yani Marmara depremine yönelik İstanbul'da daha çok çalışılacak.