Para kulelerinde oklar İmamoğlu'nu gösteriyor

CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınmasıyla ilgili soruşturma ilerledikçe altından İstanbul'daki CHP'li belediyeler etrafında kurulan bir rant çarkı çıkıyor.

Belediye imkânlarını kullanarak müteahitlere salınan salmalar, çantalar içinde taşınan milyonlar ve paralardan oluşturulan kulelerin merkezinde ise Ekrem İmamoğlu yer alıyor.

Balya balya para taşıyanların, saatlerce para sayanların Ekrem İmamoğlu'na en yakın isimler olması tesadüf değil. Ekrem İmamoğlu'nun bir ekibi var ve bunların yönettiği bir rant düzeni kurulmuş.

İMAMOĞLU'NUNA TAKIMI

İşte Ekrem İmamoğlu ve adamları;

İmamoğlu İnşaatın başındaki Tuncay Yılmaz, Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Fatih Keleş, İmamoğlu'nun danışmanı Ertan Yıldız, İmamoğlu'nun avukatıyken milletvekili yaptığı Turan Taşkın Özer, İETT ihalelerini verdiği CHP'de Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Özgür Karabat, CHP'de Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, teşkilatlardan sorumlu olan Ensar Aytekin, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Kimi "kafa koparan" olarak biliniyor kimi "yüzde 7" olarak anılıyor.

İMAMOĞLU'NADOKUNULMADI

Para kuleleriyle ilgili soruşturmada görüntülerde yer alan isimler ifadeye çağrıldı. Canan Kaftancıoğlu şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Yine Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Ama bir tek para kulelerinin arkasındaki isim olan Ekrem İmamoğlu'na dokunulmadı. Ama bu ilişki ağının lideri olarak Ekrem İmamoğlu çıkıyor karşımıza. Ayrıca bu toplanan para, şimdiye kadar toplanan paraların KDV'si olmaz. Seçime günler kala İmamoğlu'na yönelik bir işlemin yapılması ters tepebilir. Ama bu ilişki ağı İmamoğlu'na sormadan aydınlatılamaz.

BÜLENT KUŞOĞLU

O dönem CHP'nin Mali İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Bülent Kuşoğlu'nun da onayladığı şekilde binanın satışı için CHP'nin resmi hesabından tapuya 24 milyon TL ödenmiş. CHP'nin resmi banka hesaplarından çıkan para bu. Bina sahibi 15.5 milyon TL'yi ise elden aldığını söylüyor. Bina satışıyla ilgili olarak CHP yönetimine elden para ödendiği yönünde bir bilgi verilmemiş. Canan Kaftancıoğlu'nun sözünü ettiği bağış kampanyasında 160 bin lira toplanmış.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

ERBAKAN ÖRNEĞİ

Hep dikkat çekiyorum Erbakan kayıp trilyon davasından dolayı 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Erbakan faturaları ibraz etmişti ama kesin makbuzlardan dolayı cezaya çarptırıldı. 15.5 milyon lira elden ödendiyse resmi bağış miktarı 54 bin lira olduğu dikkate alınırsa CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından 287 adet bağış makbuzu kesilmesi gerekiyordu. Gerçi bu para İmamoğlu'nun etrafında kurulan rant düzeninin yanında devede kulak kalır. Ama yine de bazı soruları sormak istiyorum.

1- Toplanan paraların kaynağı temiz mi

2- Bu paralar İBB'den ihale karşılığı mı toplandı

3- CHP'ye bağış makbuzları kesildi mi

4- Bülent Kuşoğlu neden 24 milyon TL ödendi diyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

O zamanki CHP yönetimi, il binasının parası kuruşu kuruşuna CHP'nin kasasından ödendi diyor.

O zaman bu para kuleleri ne oluyor

YAPTIKLARI YAPACAKLARININ TEMİNATI

İstanbul'da kıran kırana bir seçim yarışı yaşanıyor. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, büyük bir heyecanla İstanbul'a yönelik projelerini anlatıyor. İstanbul trafiğini nasıl rahatlatacak, nerelere yeni yollar, köprüler, alt ve üstgeçitler yapacak, yeni metro hatları ne olacak İstanbul'u depreme hazırlamak için projeleri neler Kentsel dönüşüm için ne yapacak

KAFASINDA BARETİAYAĞINDA ÇİZMELERİ

Murat Kurum'u dinlerken her defasında gözlerimin önüne onun başında bareti, ayaklarında çizmeleri ile felaket bölgelerindeki çalışmaları geliyor. İzmir'de deprem oldu Murat Kurum oradaydı. Sadece söz vermedi. Deprem konutlarını yapıp zamanında teslim etti.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı