Özgür Özel, Peygamberimize hakareti mi savundu
LEMAN dergisinin peygamberimize hakaret eden karikatürüne tepkiler sürüyor.
Selman Rüştü'nün Türkiye temsilcisi olan Leman dergisine gereken tepkiler gösterildi ama sevindirici olan onların tuzağına düşülmedi. Leman'ın provokasyonu amacına ulaşamadı. Bir kez daha milletimizin feraseti ve sağduyusu galip geldi.
Bu süreçte CHP Genel Başkanı Özgür Özel çok kötü bir sınav verdi. Peygamberimize hakaretin karşısında durmadı. Tam aksine Leman dergisine destek verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'i hedef aldı. "Peygamber efendimize saygısızlık eden müptezellerin avukatlığını" üstlenmekle suçladı.
Söz konusu Peygamberimize hakaret olunca bu millet affetmez. Çünkü asil milletimiz Peygamberimiz için, ezan için, bayrak için canını verir. Özgür Özel'in bu tavrı da seçimlerde siyasi fatura olarak önüne konulur.
Bu olayın bir siyasi boyutu. İnanç boyutuna ise değinmek bile istemiyorum. Peygamberimiz bizim kutsalımızdır. Bir de işin uluslararası hukukla ilgili boyutu var.
Haberin DevamıCEMİL ÇİÇEK'İNUYARISI
Eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek de dünkü sohbetimizde ona dikkat çekti. "Türkiye'nin en önemli sorunlarını ideolojik olarak değil, hukuk zemininde tartışmak daha yararlı olur" diye bir açılım getirdi. Cemil Çiçek, devlet adamı kimliği ön planda olan Türk siyasetinin en deneyimli isimlerinden biri. Cemil Bey'in uyarısı üzerine bir dönemler Avrupa'da büyük tepkilere yol açan Hazreti Meryem'i alaya alan, "Immaculate" filmiyle ilgili AİHM sürecini takip ettim.
HAZRETİ MERYEM'EHAKARET
Hazreti Meryem'e benzer bir şekilde bakire doğumunu konu alan film, Hıristiyanların haklı tepkisi üzerine Avusturya'da gösterime girmeden yasaklanıyor. Olay AİHM'e intikal ediyor. AİHM, Avusturya'yı haklı buluyor. İfade özgürlüğü ile din ve vicdan özgürlüğünün karşı karşıya geldiği durumlarda toplumun dini hassasiyetlerini korumanın meşru bir amaç olduğuna hükmediyor.
Aynı filmin İngiltere'de de birçok sinemada gösterilmesi yasaklanıyor.
ÖZGÜR ÖZEL'EHATIRLATMA
Bizde bir şey olunca hemen Avrupa'daki özgürlükler gündeme getirilir ya, AİHM dini değerlere hakareti fikir özgürlüğü olarak değerlendirmiyor.
Haberin DevamıPeygamberimize hakareti haklı çıkarmak için bin dereden su getiren Özgür Özel'e Avusturya ve İngiltere'nin uygulamasını ve AİHM'in kararını hatırlatmak istedim.
EMİNE ERDOĞAN'IN PAPA'YI ZİYARETİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Hanım diplomaside kendine bir alan oluşturdu. Sıfır atık projesiyle dünya liderlerinin eşlerini etrafına toplayabiliyor, BM kürsüsünden hitap ediyor.
Emine Erdoğan dün de önemli bir görüşmeye imza attı. Vatikan'da Papa 14. Leo ile görüştü. Türkiye'de Leman kafalı birilerinin Peygamberimize hakaret ettiği bir sırada Emine Hanım'ın Papa ile görüşmesi çok önemli bir mesaj veriyor.
Emine Erdoğan, Gazze'deki insanlık dramına karşı Papa'nın ve Hıristiyan dünyasının daha gür bir şekilde sesini çıkarmasını istedi. Papa, ilk ziyaretlerinden birini Türkiye'ye yapmak istediğini söylüyor. Kasım ayında ziyaret için planlama yapıldığını ifade ediyor.
Haberin DevamıTürkiye'nin imajı açısından Papa'nın ziyareti çok iyi olur.
12 GÜN SONRA TALİMAT VERMİŞ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Tunç Soyer'in gözaltına alınmasına neden olan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen İzbeton operasyonuyla kendilerinin bir ilgisinin olmadığını açıkladı. Ama belgeler