Özgür Özel ile Kılıçdaroğlu mesajlaştı

HEMEN peşinen söyleyeyim, Özgür Özel ile Kemal Kılıçdaroğlu WhatsApp üzerinden mesajlaştılar diye anlaşılmasın.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç aracılığıyla birbirlerine mesaj gönderdiler.

Ali Öztunç, geçen hafta Özgür Özel'le başbaşa yarım saat süren bir görüşme yaptı. Öztunç dün de ihraçların beklendiği MYK toplantısı öncesinde CHP Genel Merkezi'ne giderek Kılıçdaroğlu ile 45 dakika süren baş başa bir görüşme yaptı.

MESAJ NEYDİ

Ali Öztunç, iki liderin karşılıklı olarak mesajlarını ilettiğini söylemekle yetindi. Bu ilk mesajlaşma değilmiş. İki lider daha önce de mesajlaşmışlar.

Peki Özgür Özel ile Kemal Kılıçdaroğlu birbirlerine hangi mesajı gönderdiler Ali Öztunç sır küpü. Ser verip sır vermeyenlerden. Gazeteci olarak önemli bir kulis bilgisini öğrenemesem de Ali Öztunç'un bu tavrını takdirle karşılıyorum. Bu tür aracılıklarda güvenilir olmak önemlidir.

Haberin Devamı

Özgür Özel cephesi Kılıçdaroğlu'na mesaj göndermek gibi bir çabalarının olmadığını söylediler. Ali Öztunç'un kişisel girişimleri olarak nitelendirdiler. Ama bölünme, parçalanma süreçlerinde bu tür çabaların olması yararlıdır. Mutlak butlan kararı çıktıktan sonra Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel bir defa telefonla konuştular. Bir de eski CHP Milletvekili Orhan Sür'ün cenazesinde zoraki tokalaştılar. Onun dışında bir temasları olmadı.

Ali Öztunç başından itibaren CHP'deki bölünmenin önüne geçmeye çalışan ve iki tarafla da diyalog içinde olan bir milletvekili.

Daha önce Engin Altay ve Gürsel Erol'la birlikte yine Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel'le görüşmüşlerdi.

KÖPRÜ OLMAK

Bu tür dönemlerde iki tarafla da diyalog kurabilen isimlere ihtiyaç var. Ali Öztunç, CHP'nin bölünmemesi için çaba gösteriyor. Bunun için Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel arasında köprü olmaya çalışıyor. İki lider bir araya gelince bölünmenin önüne geçileceğini düşünüyor.

Ali Öztunç'un çabaları bölünmeyi önlemeye yeter mi, orasından emin değilim. Ama CHP'nin bir evladı olarak ateşi söndürmeye, bölünmeyi önlemeye çalışıyor.

YENİ PARTİ GÜN SAYIYOR

Özgür Özel her gün yeni partiye ilişkin bir açıklama yapıyor. Ekrem İmamoğlu her gün yeni bir adım atıyor.

Haberin Devamı

Özgür Özel, "Eğer CHP'de işgal sona ermezse milletimizi asla seçeneksiz bırakmayacağız. Gerekirse yeni bir partiyle, tertemiz bir sayfa açacağız. Yeni bir siyaseti, demokratik rekabeti, hukukun üstünlüğünü, temiz yönetimi hep birlikte inşa edeceğiz. Yeni ve kurucu bir siyasetle Türkiye'nin önünü açacağız. Bu yeni parti, bizim partimiz olmayacak. Kadınların yeni partisi olacak. Gençlerin yeni partisi olacak. Emeklilerin, emekçilerin, çiftçilerin, esnafın, işsizlerin, yoksulların, umudu elinden alınan milyonların partisi olacak" dedi.

CHP DEFTERİNİ KAPATTI

Ekrem İmamoğlu'nun ise CHP defterini kapattığı söyleniyor. Daha önce İmamoğlu'nun, "CHP bana yük" dediğini aktarmıştım.