Özgür Özel'e cevabım

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in doğrularını destekliyor, yanlışlarını ise eleştiriyorum.

Özgür Özel'in normalleşme politikasını güçlü bir şekilde desteklemiştim.

Çünkü Türkiye'nin yararına olacağına inanıyordum.

Ama Özgür Özel'in CHP'yi zan altında bırakan yolsuzluk ve rüşvet davaları karşısındaki tutumunu ise eleştiriyorum. Çünkü CHP'ye zarar veriyor.

Benim Özgür Bey'i eleştirme hakkım olduğu gibi onun da beni eleştirme hakkı var.

Yeter ki seviye korunsun.

VIP ARAÇ

Özgür Özel'e alınan makam aracının içinin havlucu belediye başkanı Özkan Yalım tarafından VIP olarak düzenlenmesi konusuna tepki göstermiştim.

CHP'nin en çok Hazine yardımı alan parti olduğunu hatırlatarak, "CHP'nin parası mı yoktu ki bunu Özkan Yalım'a yaptırdınız" diye sormuştum.

Özgür Özel, grup konuşmasında bu konuya değindi. 'Özkan Yalım'ın aracın iç dizaynını yapacak olan en iyi yeri ben biliyorum, ben yaptıracağım' dediğini, kendilerine 'Ben hediye ettim' dediğini, partiyi de 'Genel Başkan'ın aracını yapıyorum' diye kandırdığını, bunu öğrenince yazışma yaptıklarını anlattıktan sonra, "Kaç paraysa, parti koca arabayı alacak da içinin bilmem neyini o yaptıracak" dedi.

Haberin Devamı

Ben bu tür tartışmalarda kendimi özne yapmaktan kaçınırım. Ama CHP Genel Başkanı beni hedef alan bir konuşma yapıyorsa ona da açıklık getirmek isterim.

Özgür Bey, ben de aynı şeyi söylüyorum. CHP'nin parası yok muydu da makam aracınızın iç dizaynını havlucu başkana yaptırdınız

YANLIŞA YANLIŞ

Siz de söylüyorsunuz ki belediye başkanınız sizi kandırmış.

Ben yanlışa yanlış diyorum. Ben yanlışa yanlış derim, ama o da devletin parası bu da devletin parası, bu cebinden alınır öbür cebine konulur demem.

Sizden farkım bu.

SİYASETTE KADINLARIN MÜCADELESİNİ VERDİM

Özgür Özel yine konuşmasında "Bakın şimdi, buradan ben, hani, ben bunları en çirkin, en çirkin video çıktığında nasıl anlatacağım bilemiyorum deyip yazan gazeteci var" diyor.

Doğru diyor.

Ben çirkin videoları yazmam. Özel hayata girilmesine karşı çıkarım. Özel hayat benim kırmızı çizgimdir.

Özellikle de kadın siyasetçilerin cinsiyetleri üzerinden hedef alınmasına karşı çıkarım.

Bu konuda mütevazı olamayacağım. Geçmişteki çizgim ortadadır. 28 Şubat'ın en şiddetli günlerinde Meral Akşener'in REFAHYOL hükümetinde İçişleri Bakanı olduğu dönemde bir general alçakça bir hakarette bulunmuştu. Ona karşı çıktığım için yargılandım. DSP'li Sema Pişkinsüt'e cinsiyeti üzerinden saldırıldığında karşı çıktım. Dilek İmamoğlu'na, Başak Demirtaş'a cinsiyetleri üzerinden yapılan hakaretlere karşı ilkeli bir duruş ortaya koydum. Şehzadeler Belediye Başkanı merhum Gülşah Durbay makamının başındayken ortaya atılan birtakım dedikodulara karşı çıktım. Bugün de Özkan Yalım'ın itirafları arasında merhum Gülşah Durbay'ın isminin geçirilmesini çirkin buluyorum.

Haberin Devamı

MÜSTEHCENGÖRÜNTÜLER

Özgür Bey, belli ki takip etmemişsiniz. 20 Nisan 2026 tarihinde "Özkan Yalım'ın otelindeki görüntülerden ne çıktı" başlıklı bir yazı yazdım.
Yazımda, Özkan Yalım'a ait otel-pavyon işletmelerine yapılan baskında ele geçirilen dijital materyallerden birinde 254 adet müstehcen içeriğin tespit edildiğini aktardım.