CHP'de önemli kırılmalar yaşanıyor.
Bu kırılmanın en önemli nedeni Ekrem İmamoğlu'nun diplomasinin iptaline ilişkin olarak açtığı davanın reddedilmesi oldu. İstanbul 5. İdare Mahkemesi oybirliği ile aldığı kararla İmamoğlu'nun iptal başvurusunu reddetti. Ekrem İmamoğlu, bu kararın iptali için İstinaf Mahkemesi'ne başvuruda bulunacak ancak yargı süreçlerinin cumhurbaşkanlığı seçiminden önce sonuçlanması beklenmiyor. Bu gelişmeyle birlikte Ekrem İmamoğlu'nun yapılacak ilk cumhurbaşkanlığı seçimine girmesi yönündeki umutlar tükendi.
16 ŞUBAT'TAKİ DAVA
Ekrem İmamoğlu hakkında iptal edilen diplomasıyla ilgili olarak bir de "zincirleme bir şekilde resmi evrakta sahtecilik" suçundan dolayı açılan bir dava var.
İdare Mahkemesi'nin kararı bekletici sebep olarak kabul edilerek duruşma 16 Şubat'a ertelenmişti. İdare Mahkemesi oybirliğiyle iptal başvurusunu reddedince İmamoğlu'nun evrakta sahtecilikten de ceza alması gündeme geldi.
Haberin DevamıBir adamın her şeyi sahte olur mu Artık adının Ekrem, soyadının İmamoğlu olduğundan dahi şüphe eder oldum.
HAREKETE GEÇTİLER
Diplomayla ilgili ret kararı Ekrem İmamoğlu'nun felaketi olurken, Özgür Özel'in saadetine dönüştü. Çünkü bir süredir Özgür Özel ekibi, 'Ekrem İmamoğlu diploması iptal edildiği ve hakkında devam eden yargılamalar nedeniyle cumhurbaşkanı adayı olamıyor. CHP'nin cumhurbaşkanı adaysız kalmaması lazım. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı olmalı' tezini işliyordu. İmamoğlu'nun diplomasinin iptaline karşı açtığı davanın reddedilmesi Özgür Özel ekibinin elini güçlendirdi. Ama sadece elleri güçlenmedi, aynı zamanda kolları sıvayıp çalışmalara başladılar.
İKİ ÖNEMLİ HAMLE
1- İlk adım olarak Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi'nden Ekrem İmamoğlu'nun panosu kaldırılıp yerine Özgür Özel'in ve Atatürk'ün resimlerinin yer aldığı yeni pano konuldu. Ekrem İmamoğlu'nun bundan rahatsız olduğu ve odalara kendi fotoğrafının asılması için talimat verdiği söyleniyor.
2- Özgür Özel, cumhurbaşkanı adaylığı televizyonunu kuruyor. Adana'da faaliyet gösteren Koza TV, İstanbul'a taşınıyor. Televizyonun kuruluşuyla Medyadan Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut ilgileniyor. Burhanettin Bulut hem Adana Milletvekili hem de Özgür Özel'in ev arkadaşı.
Haberin DevamıNeden cumhurbaşkanı adaylığı televizyonu dedim Ekrem İmamoğlu, cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edildi. Özgür Özel, şimdiye kadar yaptığı 80'i aşkın mitingi Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı üzerine kurdu. Kendisine her sorulduğunda adayımız Ekrem İmamoğlu dedi. Kendisinin aday olmayacağını ilan etti. Koza TV'nin işlevi CHP tabanını Özgür Özel'in cumhurbaşkanı adaylığına hazırlamak olacak.
ÖZGÜR ÖZEL'İN KOZA'SI
Koza TV'nin bir özelliği de tamamen Özgür Özel'e bağlı bir televizyon olması. Özgür Özel, milletvekilleriyle toplantısında "Bir buçuk televizyonumuz var" demiş.
Bir Halk TV, buçuk ise Sözcü TV deniliyor. Halk TV, Ekrem İmamoğlu'nun güdümünde. Sözcü TV ile ilgili farklı süreçlerden söz ediliyor. Ben şimdi ona girmeyeyim.
Haberin DevamıMANSUR YAVAŞ'IN ADAYLIĞI
Özgür Özel'in önündeki en büyük engel Ekrem İmamoğlu'ydu. O kalkıyor. Peki Mansur Yavaş CHP kulislerinde Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı adaylığına şans tanınmıyor. Hakkında açılan konser davasının Mansur Yavaş'ı gündemden düşürdüğü iddia ediliyor. Ankara'da yaşanan su sıkıntısı ve trafik sorunu nedeniyle Mansur Yavaş'ın yıprandığı düşünülüyor. Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı adaylığına şans tanınmıyor. Ancak Özgür Özel'in milliyetçi oyları kaybetmemek için Mansur Yavaş'ı denklemin içinde tutmaya devam edeceği ifade ediliyor.
İMAMOĞLU'NUN KÜRT OYLARI UYARISI
Ekrem İmamoğlu'nun Özgür Özel'i iki konuda uyardığı söyleniyor. Biri, Ekrem İmamoğlu

5