Darbe iddialarına ne oldu

İKİ operasyon yapıldı.

Önce polis, organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'a operasyon yaptı. Sonra bir gizli tanık üzerinden AK Parti'ye ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya karşı operasyon yapıldı.

O nedenle ilk günden itibaren hükümete karşı darbe girişimi mi, yoksa mafyanın siyasete operasyonu mu diye soruyorum.

Bu olayda üç kritik halka var.

Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütünün iki numaralı ismi olan Serdar Sertçelik'in yurtdışına kaçması.

Çok açık ve net olarak belirteyim ki; Serdar Sertçelik'in gizli tanık olarak Kıbrıs'tan Türkiye'ye getirilmesi başta olmak üzere baştan sona skandalla dolu bir olay.

YAKALAMA EMRİ9 GÜN SONRA

Hürriyet'in başarılı yargı muhabiri Mesut Hasan Benli'nin haberinden Serdar Sertçelik'in yurtdışına kaçtıktan 9 gün sonra yakalama emrinin çıkarıldığını öğrendik.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Serdar Sertçelik ayağında elektronik kelepçe ile Ankara'nın içinde tur atmış. Mesut Hasan Benli'nin haberinde sinyal ihlalleri tarihleriyle yer alıyor. Bir koruma kalkanı altında hareket etmiş.

OPERASYONARACI OLDU

Tabii en büyük olay ise ayağında elektronik kelepçe olduğu halde bir polisin eşliğinde Türkiye'den kaçması.

Daha ne olsun

Serdar Sertçelik yurtdışına kaçtı. Şimdi FETÖ ve CIA'nın kontrolünde Türkiye'ye yönelik bir operasyon aracına dönüştü.

AK PARTİLİSİYASETÇİLER

Bu olayda ikinci en önemli olay ise AK Partili siyasetçilerin isimlerinin eklenmesi iddiasıydı. Serdar Sertçelik yurtdışına çıkarıldıktan sonra ilk operasyonunu çekti. AK Parti'de bir iç savaş çıkarmak, böylece İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı harcamak için düğmeye basıldı. Önüne konulan yazılı metni okuyarak AK Parti'nin önemli isimleri Bekir Bozdağ, Abdulhamid Gül, Fahrettin Koca ve Süleyman Soylu'nun isimlerini vermesi için polis müdürlerinin kendisine telkinde bulunduğunu iddia etti.

ERDOĞAN'A MESAJ

Burada kritik isim ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'dı. Hasan Doğan demek Erdoğan demekti. Erdoğan'a, "Burada asıl hedef sizsiniz. Çetelerle mücadele ediyoruz denilerek AK Parti ve siz hedef alınıyorsunuz" mesajı verilmek istendi.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Bu iddianın doğru çıkması demek darbe girişimi demekti.

Geçmişte Menderes'e karşı yapılan '9 Subay Olayı', Erdoğan'a karşı girişilen 17-25 Aralık darbe girişimini çağrıştıran bir durumdu.

ERDOĞANÇERÇEVEYİ ÇİZDİ

Bu iddiayı operasyonun başından itibaren bazı gazeteciler ileri sürdü ama MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup konuşmasında dile getirince siyasi bir boyut kazandı.

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan başından itibaren o noktada değildi. İlgili bakanlardan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın'dan bilgi aldıktan sonra AK Parti grubunda yaptığı konuşmada, "Son dönemde meydana gelen her hadiseyi tüm boyutlarıyla, en ince detayına kadar takip ediyoruz.

Kanunun dışına çıkan; hatası, kastı veya marazı olan kim varsa hukuk zemininde hesabını mutlaka soruyoruz. Ülke ve millete karşı vazifesini yapmanın hiçbir bahanesi olmaz" dedi.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Erdoğan'ın çizdiği çerçeve önemliydi.

İktidar olduğu günden bu yana kaç muhtırayı, kaç darbe girişimini başarısızlığa uğratan Erdoğan, herhalde neyin darbe neyin mafyaya karşı operasyon olduğunu bilebilecek kadar deneyim sahibidir.

SÜRPRİZLERE HAZIR OLUN

Darbe iddiası gibi çok hassas bir konu olduğu için ilk andan itibaren serinkanlı olunmasını, bir operasyona alet olunmamasını, müfettişlerin ve savcının yapacağı soruşturmanın sonucunun beklenmesi gerektiğini yazdım. Ulaştığım bilgiler doğrultusunda "Sürprizlere hazır olun" diye uyarıda bulundum.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve İçişleri Bakanlığı Müfettişleri, Serdar Sertçelik'in açıklamaları üzerinden gündeme getirilen "darbe girişimi" iddialarına dair soruşturmasını tamamladı.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Yapılan soruşturma sonucunda darbe iddialarını destekleyecek bulgulara ulaşılamadı.

TUTUKLANMAGEREKÇELERİ

1- Savcılık, polis şeflerini mahkemeye "Yargı görevini yapan bilirkişi veya tanığı etkilemeye teşebbüs, suçluyu kayırma" ve "Kamu görevine ilişkin sırrın ifşası" gerekçesiyle sevk etti. Mahkeme bu gerekçelere dayalı olarak tutuklama kararı verdi.

TESPİT EDİLEMEDİ

2- Ama bunların arasında "