HASAN Hüseyin Ceylan, Refah Partisi'nin önde gelen isimlerindendi. 28 Şubat sürecinde milletvekilliği düşürülüp hapse atılmıştı.
Hasan Hüseyin Ceylan, "Daha milletvekilliğim devam ederken, Refah Partisi henüz kapatılmamışken Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş ve DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel'in talimatıyla milletvekili lojmanlarındaki evime 100 polisle baskın yaptırdılar. 90 yaşındaki anneannemi, eşimi ve üç çocuğumu ağlattılar. Evimi tarumar ettiler. Gümüşköy'deki aile evimizin etrafını mavi berelilerle sardırıp kız kardeşimi ağlattılar" diye anlattı.
NELER YAŞANDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir şiir okuduğu için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan alınıp Pınarhisar Cezaevi'ne atılmıştı. Emine Hanım eşini gözyaşları ile uğurladı. Erbakan'ı başbakanlıktan indirdikleri yetmediği gibi eski başbakanın evinin etrafını kuşattılar.
BAŞÖRTÜSÜ ZULMÜ
Başörtüsünden dolayı Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden atılan bir öğrenci anlatmıştı. "Babam beni inşaatlarda amelelik yaparak okutuyor. Babama başörtüsünden dolayı okuldan atıldığımı söyleyemiyorum. Babam okulumu soruyor, 'Okula gidiyorum baba' diyorum. Babama yalan söylememek için her sabah okula gidiyorum, kapısından dönüp geliyorum" demişti.
KENAN EVREN
Haberin DevamıGazi Üniversitesi'nde öğrenciydim. Aynı zamanda gazetede çalışıyordum. Kenan Evren'in Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi'nin önünden geçerken teneffüse çıkan kız çocuklarını görüp, "Bu yaşta bunların başı neden kapalı" diye kızdığı haberi geldi. Başörtüsü zulmü ondan sonra başladı. Devir, 12 Eylül devriydi. Okul yönetimi paniklemişti, öğrenciler korkudan titriyordu. Onlara destek için ne kadar gazeteci, üniversite öğrencisi varsa toplanıp gittik. Kimimiz fotoğraf makinesi aldık, kimimiz teyp tuttuk. Okul dağılırken o çocukların gelincik tarlasında rüzgârla birlikte salınan çiçekler gibi korkudan titrediğine şahit oldum.
28 ŞUBAT ZULMÜ
Bunları niye aktardım.
AK Parti başörtüsü zulmüne karşı doğdu. 28 Şubat zulmüne itiraz olarak yükseldi. Asker baskısıyla hükümetler yıkılmasın, seçimle gelen başbakanlar devrilmesin diye doğdu. AK Parti hep bir reaksiyon partisiydi hem de bir aksiyon partisi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Şubat başta olmak üzere darbecilerden hesap sordu, hem de başörtüsü zulmüne son verdi. Erdoğan, sadece darbelerle hesaplaşmadı aynı zamanda 15 Temmuz'da darbe girişimini püskürttü. AK Parti hem geçmişin zulümlerine bir tepki olarak doğdu hem geleceğin kurucu aklı ve umudu olarak hareket etti.
Haberin DevamıÖFKENİN NEDENİ
Fon krizi nedeniyle AK Parti tabanında yaşanan öfkenin altında bu yatıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifade ettiği gibi AK Parti'yi parmağındaki yüzüğü satanlar, kolundaki bileziği çıkaranlar, başörtülü olduğu için üniversitelerin kapısından çevrilenler kurdu.
Gazze'deki Muhammed'in, Somali'deki Yusuf'un umudu oldu.
Bu davada emeği olmayan bir avuç doyumsuz ise fon rezaleti diye bir krizi başımıza sardı. Değerlerimizin içini boşattılar. Üç beş muhterisin değerlerimizi kirletmesine izin verilmemeli. Bu millet bunlardan hesap sorulduğunu görmeli.
AK Parti, fon krizinden dolayı 3-6 puan kaybetmiş. Bu ne demek Dünya lideri olan Erdoğan'ın sırtını yere getirmeye çalışmak demektir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a muhalefetten daha ağır darbe vurmak demektir.
Haberin DevamıErdoğan, bu krizin altından kalkar ama bunların da fitil fitil burnundan getirilmesi lazım.
HESAP SORULSUN
Fon krizi nedeniyle AK Parti tabanındaki tepkinin nedeni bu. O nedenle hesap sorulmasını istiyorlar. Çürüyen kolun kesilip atılmasını talep ediyorlar. Bir ucu siyasette, bir ucu Borsa'da, kökleri SPK'da, BDDK'da, Tera gibi Pusula gibi fonlarda olan organize bir soygun grubundan hesap sorulmasını istiyorlar.
BÜTÜN KRİZLER KÖTÜDÜR
Muharrem İnce, 2001 kriziyle ilgili bir paylaşım yaptı. Ecevit'in 2001 krizinde 20 gün içinde durumu toparladığını yazdı.
Her şeyi "tek adam"a bağlıyorlar ya fon krizini de oraya bağladı. "Tek adama yetkiyi verirsen onun keyfini beklersin! Ya paşa gönlü istemezse" Muharrem İnce'ye itirazlarım var.
Haberin Devamı1- Erdoğan, tek adam değil, seçilmiş adam. Millet seçtiği için orada oturuyor.

14