4. Sanayi Devrimi, bir dernek ve bir kıvılcım (1)

Sivil toplum örgütleri topyekûn kalkınmanın lokomotifi sayılır.

Onlar ne kadar güçlüyse demokrasiniz, ekonominiz, yargınız, sanayiniz, sanatınız, kültürünüz, sporunuz, medyanız, siyasetiniz, güvenlik birimleriniz ve özellikle de eğitiminiz o denli güçlü olur.

Onlar ne kadar özerkse, üyeleri ve bireyler de o denli özgür ve özerk olur.

Onlar ne kadar güçlüyse sadakat değil, liyakat aranır. Onlar ne kadar güçlüyse eleştiri, tolerans, üretim, inovasyon, sürdürülebilirlik, katma değer, kalite ve milli, manevi değerler o denli kabul görülür.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Peki, böyle kaç tane derneğimiz, vakfımız, sendikamız, partimiz ve diğer sivil örgütümüz var

Kâğıt üzerinde binlerce hatta on binlercesini listeleyebilirsiniz ama kaçı uluslararası standartlarda işte o tartışılır!..

Farklı bir oluşum

Makina Sanayi Dijital Dönüşüm Derneği ile yeni tanıştım.

4. Sanayi Devrimi'ne, bilime, kalkınmaya, inovasyona gönül vermiş bir grup memleket sevdalısının kurduğu mini minnacık yeni mi yeni bir dernek.

Ülkemizin ve sanayimizin bugün bulunduğu noktadan çok daha ileride olması gerektiğine inanan bir avuç dünyaca ünlü bilim insanımız ve akıllı makinalara gönül vermiş sanayicilerimiz tarafından kurulmuş.

Dünyanın dört bir yanından örneğin Çin, ABD, Kanada, İsviçre'den katılan, o ülkelerin Bilim

Akademilerinin asil üyesi olan ve devasa şirketlere danışmanlık yapan Hocalarımız ve ülkemizdeki paydaşları ile önceki gün dijital ortamda gerçekleşen panel, keşke sadece yüzlerce kişi tarafından değil de yüz binlerce kişi tarafından izlenebilseydi.

Keşke yüzlerce televizyon kanalından biri de eğitime, bilime, sanayileşmeye ve geleceğe ayrılsaydı da bilim ve sanayi toplumu olma konusunda ilk adımı çoktan atmış olsaydık

"Keşke"lerle canınızı daha fazla sıkma yerine panele gelelim.

Derneğin kuruluş misyonu, 4. Sanayi Devrimi ile ülkemiz Makine Sanayiini atağa kaldırmak ve 5 eksenli sanayi teknolojisi üreten 8. ülke olmak

Panel konusu "Milli Makina Sanayimizin Dünyadaki Mevcut Durumu, Geleceği ve Dijitalleşme", konuşmacılar da Prof. Dr. Erhan Budak, Prof. Dr. Yusuf Altıntaş, Abbas Güçlü, Dr. Emre Teksan, Adnan Dalgakıran, Prof. Dr. Ömer Şahin Ganiyusufoğlu, Prof. Dr. Onur Tuncer, Dr. Uğur Şimşir ve Modaratör de Celal Toprak'tı

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Panelden satır başları

- Tezgâhlar makina sanayisinin temel teknolojisini oluşturur. Bir CNC takım tezgâhında üç ana ünite vardır:

1- Tezgâhın mekanik gövdesi. Daha çok dökme demir ve çelik parçalardan oluşur. Bunlar yükte ağır pahada ucuz, ucuz işçilik ve hammadde ağırlıklı parçalardır.

2- Tezgâhın iş mili (yani kalbi) ve ilerleme vidaları (elleri ayakları). Makina ve elektrik mühendisliği ağırlıklı hem mühendislik hem de teknoloji ağırlığı olan ünitelerdir.