Bu nasıl bir ateşkes anlaşması

Siyonist İsrail'le mücahid Hamas'a arabulucuların sunduğu ateşkes anlaşması teklifi Hamas tarafından kabul edildi.

Hamas'ın teklifi kabul ettiğini açıkladığı anlarda ise katil Netenyahu Refah'a operasyon başlattı.

Siyonistler şimdi de Refah'ı yerle bir etmeye başladı..

Daha önce "güvenli bölge" ilan edilen Refah'a, Gazze'deki bombardıman sebebiyle yerlerinden edilen 2 milyona yakın sivil sığınmıştı.

Katil İsrail, Hamas'ın ateşkes için adım atmasına karşın, "soykırım" suçunu işlemeye Refah'ta devam edecek.

ABD Başta olmak üzere siyonist işbirlikçisi Batı ülkeleri, Refah'a kara harekatı başlatılmasından sonra da üç maymunu oynamaya devam ediyor.

HAMAS'IN KABUL ETTİĞİ ANLAŞMA METNİ HANGİ MADDELERİ KAPSIYOR

Hamas İslami Direniş Hareketi Gazze Bürosu Başkan Yardımcısı ve Müzakere Heyeti Başkanı Dr Halil Hayya, kendilerine iletilen ateşkes anlaşmanın maddelerini dünya kamuoyuyla paylaştı.

Hayya, anlaşma teklifinin 3 aşamadan oluştuğunu ifade ediyor.

Katar ve Mısır'daki arabulucuların sunduğu anlaşma teklifine göre, en başta kalıcı ateşkes tesis edilecek. Yerinden edilen sivil halkın şartsız geri dönüşü sağlanacak. Öte yandan insani yardımların geçişine izin verilmesiyle birlikte ciddi bir esir takası anlaşması yapılacak.

Hamas'a göre bu anlaşmayı İsrail'e imzalatmak büyük bir başarı. Hayya da anlaşma metninin bir "başarı" olduğunu ifade ediyor.

Siyonist İsrail ise kana doymadı. Hamas'ın ateşkesi kabul etmesinden sonra, İsrailli esirlerin aileleri tarafından ateşkesin Netenyahu tarafından da kabul edilmesi için gösteriler yapıldı. Siyonist polisi gösterilere sert müdahale etti.