Yabancı öğrenciler protestolara katıldı! Sözde özgürlükçüler, ya sizce...

Bizdeki üniversitelere buradan seslenmek lazım, yahu hiç mi sesiniz çıkmaz, hiç mi dünyanın mazlumlarına gözlerinizi açmazsınız, hiç mi atılan bomba seslerine kulak kabartmazsınız

Gazze'de bir soykırım yapılıyorken neden onca masum sivilin her gün paramparça edilerek katledilmesine bir ses çıkarmazsınız Evet konuyu nereye bağlayacağımı tahmin etmişsinizdir.

ABD'nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi'nde geçen hafta başlayan Katil İsrail karşıtı Gazze gösterileri ülke genelindeki onlarca kampüse yayıldı.
Polis, Atlanta eyaletinde bulunan Emory Üniversitesi'nde kamp kurmak isteyen eylemcilerle çatıştı. Eylemin dağıtılması için göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanıldığı belirtiliyor. Geçen haftaki eylemlerde gözaltına alınanlar arasında kızı da bulunan Demokrat Partili Kongre Üyesi İlhan Omar, Columbia Üniversitesi'ndeki eylemcilere katıldı. Omar BBC'ye yaptığı açıklamada, geçen hafta Columbia Üniversitesi'nde polise kampüste göstericilerin kurduğu kampı dağıtma yetkisi verilmesinin, hareketi ülke geneline yaydığını söyledi.

Omar "Bu, sadece 70 kişiyle başlamış bir hareketti. Columbia Üniversitesi üzerlerine gitmeye ve ifade özgürlüklerini ihlal etmeye karar verdiği için şimdi ulusal ve uluslararası düzeyde yayıldı" diye konuşmuştu.

Düşündükçe insanın aklına türlü türlü sorular geliyor. Bizdeki üniversite öğrencileri elbette belli bir bölümünü tenzih ediyorum ama şu da bir gerçek, hatırlayın bazı üniversite öğrencilerinin afişlerle ülkenin cumhurbaşkanına hakaret etmekte yarıştığını, bazı üniversitelerde vandalizme kucak açan ve onunla övünüp sözde özgürlük kisvesi altında naralar atan hem üniversite öğrencileri hem de üniversite hocalarımız varken bazen sözlerin kifayetsiz kaldığını da maalesef görebiliyoruz

Evet ABD diyoruz, evet barbar İsrail'in en büyük destekçisi küresel şeytandan bahsediyoruz

Biden ve Netanyahu arasındaki o sıcak ilişkiyi her kriz sonrası görüyoruz görmesine ama, ABD halkının özellikle de duyarlı üniversite öğrencilerinin ülke geneline yayılan gösterileri aslında bize şunu da net şekilde gösterebiliyor.

Zalimlerin arasında seslerini çıkarabilen ve yine de kalbiyle bu zulme ortak olmayanların çığlığını da duydukça aslında ümitvar olmak için nedenimiz olabiliyor.
Ve aslında bu tür örneklerin ülkemiz nezdinde de bazı kesimleri özellikle de genç dimağları harekete geçirmesini tüm kalbimizle bekler hale geliyoruz