Yeni bir dönemin başlangıcı mı

Ne zaman ve nerede olacağı merak edilen ve siyasette tüm gözlerin çevrildiği o görüşme sonunda gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i AKP Genel Merkezi'nde kabulüyle, iktidar ile muhalefet ilişkilerinde yeni bir dönem başlatılmış oldu.

Görüşmede Özel, Erdoğan'a "Cumhuriyet Ateşi" isimli objenin yanında Mesir Macunu, Erdoğan'ın ise Özele Milli Saraylar'dan fincan seti, çay ve bal ile karşılık vererek hediyeleşmeleri iktidar-muhalefet ilişkilerinde olumlu bir değişimin ifadesiydi.

Hem AK Parti, hem de CHP'den yapılan açıklamalardan görüşmenin oldukça olumlu bir havada ve verimli geçtiği anlaşılmaktadır.

Bunlar aslında olağanüstü gelişmeler değil, olması gerekenlerdi. Cumhurbaşkanı ile muhalefet partisinin genel başkanının bir araya gelerek ülkenin sorunlarını tartışmaları görüş alışverişinde bulunmalarından daha doğal ne olabilir.

Siyasilerin ve basının bu buluşmaya olması gerekenden fazla anlamlar yüklenmesinin sebebi ise şimdiye kadar görmeyi arzu ettiğimiz halde siyasi ihtiraslar yüzünden 8 yıldır göremediğimiz bir tablo oluşundandır.

Unutulmasın ki, hukukun üstünlüğünü temel esas alan demokratik yönetimlerde iktidarlar kadar muhalefet partileri de ülke yönetiminden sorumludurlar.

Muhalefetin görevi elbette yanlışları eleştirmektir. Ancak muhalefet, iktidarın her yaptığına karşı çıkmak demek değildir.

Muhalefetin haklı eleştirilerini ve yapıcı önerilerini dikkate almakta iktidarın görevidir.

Bu gerçekler nazari dikkate alınarak gerçekleştirilen görüşmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özel'e "iade-i ziyarette" bulunacağı gibi bayramlar ve önemli konularda görüş alışverişinde bulunma kararı alınmış olmaları siyasi geleceğimiz adına olması şart olan çok olumlu bir adımdır.

Kısacası, değişim ve dönüşümün yaşandığı dünyamızda ülke içinde birlik ve beraberliğin sağlanması konusunda herkes üzerine düşeni yapmalıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alman Bild gazetesine verdiği mülakatta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "diktatör" ifadesini kullanmıştı.

Yine, "Tek Adam", "Saray rejimi", "Seni Cumhurbaşkanı olarak tanımıyorum" gibi yakıştırmaları da Kılıçdaroğlu tarafından seslendirilmişti. İşte bunlar ve benzeri itibarsızlaştırma ithamlarla koparılan ilişkilerle tam Sekiz yıl ülke meseleleri ve sorunlara çözüm üretilmesi konusunda bir ortak yol izlenemedi aksine tavandan tabana yayılan ve kutuplaştıran bir gerilimli siyaset dönemi yaşandı.

Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan görüşme talebi ve Erdoğan'ın randevu vererek