Her seçim öncesi, ya petrol bulunur, ya.. Seçim de yok ama!

Akıncı İHA'nın ilk uçuş testi yapıldığında, her yeni atağımızda itibarsızlaştırmak için tekrarladıkları, "Hah hah ha.. Ne zaman seçim yaklaşsa, ya petrol buluyoruz. Ya da büyük bir icatta bulunuyoruz.. İHA mı yaptık, güldürmeyin bizi" diyememişler, dalga geçememişlerdi..

Siyasi iktidarın, hemen her gün attığı devasa adımların, seçime endeksli olduğu bir algı idi..

Ve Akıncı İHA, tam da 2019 mahalli seçimlerinden 6 ay sonra, ilk test uçuşunu yapıyordu..

Test uçuşu yapıldığında, "emperyalizm karşıtlığı söylemi ile eline silah alan teröristleri bile savunan, Deniz Gezmiş'in "Go home" afişlerini bize satmaya kalkan Cumhuriyet'i.. Birgün'ü.. Sözcü'sü.. Akıncı İHA'yı haberleştirmişler miydi

Hayır..

İki gün sonra İHA'yı, 'hah hah ha.. Motoru yerli mi motoru ithal olan İHA'yı mı yaptınız siz" diye dalga geçmeye başlamışlar..

Akıncı kendisini geliştirirken, yerli motor için de dört koldan çalışılırken, soldan çarklı gazetecilerimiz Kanada'ya selam uçuruyorlardı: "Kameraları yollamayın."

Evet, Kanada, İHA-SİHA'larda kullanılacak kameralar için, Türkiye'ye ambargo kararı alıyor, ama Türkiye'nin azmini kıramıyor, tam aksine, kamerada da yerli üretim başlıyordu.

Sonunda, Akıncı İHA başarıldı ve İran'ın saatlerce bulamadığı Cumhurbaşkanı'nın düşen helikopterini 2 saatte bulup, gösterdi mi

Gösterdi..

Bekliyorsunuz ki, soldan çarklılar da..

Soldan çarklılarla yürüme kararı veren sözde muhafazakarlar da sevinsinler...

"Engellendi.. Engelledik. Ama başarıldı. Kendisini ispat etti, helal olsun" desinler..

İtalyan basını Akıncı İHA'ya hayranlığını yazıyor..

"Akıncı, düşman hatlarının gerisine gözetleme yapmak üzere gönderilen Osmanlı savaşçıları için kullanılan kelimedir. Ancak aynı zamanda, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ulaşılması çok zor bir alanda düşen helikopterinin enkazını tespit etmek konusunda önemli rol oynayan Türk İHA'sının modelinin de adı" bilgilendirmesi yapıyor..

Bizim Cumhuriyet, iki satır ile geçiştirmeye çalışıyor..

"Önümüzde seçim de yok ki.. Bu Akıncı İHA, böyle bir başarıya nasıl imza attı ki niye attı ki" diye donup kalıyorlar..

Sözcü gazetesi, ilk sayfasında hiç görmüyor..

Dünya basınında bile önemli yer bulan Akıncı İHA hakkında iki satırlık övgüyü esirgeyip, son sayfaya atıveriyor.

Bilimin zirvesine çıktığı imajı vermeye çalışan marksistlerin Birgün'ü, "Gerici eğitim"e yönelik hakaretlerini sürdürebilmek için, okurlarından Akıncı İHA'nın başarısını hepten gizliyor..

Avrupa-ABD merkezli basın kuruluşlarının övgüleri ile havalara uçacak değiliz..

Ama, istemeseler de, küçük küçük hakkı teslim etmek için gerçeğin ipuçlarını vermişler ise.. Biz de o haberleri size aktaralım:

ABD merkezli yayın kuruluşu CNN, "Türk insansız hava aracı, İran'ın Doğu Azerbaycan eyaletinin dağlık bölgesindeki ısı kaynağını tespit etti" diyerek, gerçeği kabulleniyor..

Associated Press (AP) İran'da düşen helikopterin enkazının bulunmasında, Akıncı'nın rolünü şöyle aktarıyor: "Bir Türk insansız hava aracı, kaza yerinin İran'ın kuzeybatısındaki bir dağın yamacında olduğunu belirtti."

Ulusalcı Sözcü, siz bu haberi gizlemek için kırk takla atın.

Emperyalizm karşıtlığı algısı oluşturmaya çalışan Cumhuriyet, Akıncı ile alay eden karikatürü yayınlayıp, "Helikopterin enkazını bulan Akıncı, enflasyonun sebebini de bulsa" diye aklınız sıra ironi yapın..

Yunan EPT News haber kanalı bile, "Türk insansız hava aracından 'enkaz üzerinden' video" başlığıyla hakkı teslim ediyor..

Patates-soğan fiyatları üzerinden iktidar değişikliği yaptırmaya kalkışanlar, CBS News'in "İşte Türk İHA'sının çektiği görüntüler" haberini de görüp, ders çıkarmıyorlar..

İtalyan AGI ajansı bile, gerçeğin gizlenemeyeceğini görüyor ve "Facianın yaşandığı alanı Türkiye'nin gönderdiği bir İHA tespit etti. Isı kaynağını belirleyen İHA, bu şekilde yardım ekiplerinin helikopterin yerini tespit etmelerine imkan sağladı" ifadelerini kullanıyor..

Sözcü gazetesinin sahipliğini yapan şirketin kurulu olduğu İsviçre'deki Almanca yayın yapan Tages-Anzeiger,