Çatapat savaşı bitti mi

Gazze'yi altı ayda büyük bir enkaza çeviren İsrail'in, giderek uluslararası desteğini kaybetmesiyle ortaya çıkan "savaşı genişletme çabası" akamete uğradı. ABD'nin Ortadoğu'daki en büyük karakolu İsrail, tüm gayretlerine rağmen efendisini İran üzerine saldırtmayı başaramadı. Daha doğrusu Amerika, Irak'tan Suriye'ye, Lübnan'dan Yemen'e kadar egemenliğini borçlu olduğu "sevgili mollalarına" kıyamadı.

İran'ın 6 dakikada Tel Aviv'i yok edeceğini söylediği füzelerinin 6 saat sonra Ürdün ve Filistin çöllerinde son bulan yolculuğunun ardında böylesi derin bir aşk var. Bu nadide sevgi gerçek olmasa, molla rejimi Irak'ta elektrik tellerine takılan SİHA'larına ve boyalı tenekeden füzelerine henüz İran topraklarından veda etmeden ABD'yi neden bilgilendirsin Hatırlayın: ABD'nin sırma saçlı sınıf başkanı Trump ne demişti "Kimse endişeye kapılmasın. İran, üslerimize roket atmadan askerlerimizi dışarı çıkartmamız için bizi haberdar ediyor."

Ortadoğu'dan bihaber stratejistler, İran-İsrail arasında 3. Dünya Savaşı'nın fitilini ateşleyecek bir çatışma çıkacağı gibi gerçek dışı bir iddiayı konuşurken, tüm dünya bir çatapat oyunun sahnelendiğine gözleriyle şahit oldu.

Böylece molla rejimi Suriye ve Irak'ta yüz binlerince masumu katletme başarısı gösteren generallerinin İsrail saldırılarında yok edilmesinin intikamını almayı başardı. 45 yıldır "İsrail'e ölüm" sloganıyla motive ettiği kitleleri rahatlatırken, muhalefetin nefesini kesmeyi yine başardı. Bundan iyi sonuç mu olur Üzerine İsrail'in iki füzesi kendi topraklarına düşüp, fukara İranlı siviller de canlarını verdi mi, operasyon tamamlandı sayılır.

Bu çirkin tiyatrodan kazançlı çıkan kim mi Pervasızlığına Batı'nın sınırsız desteğini alarak Gazze vahşetinin ortasında mağdur rolünü oynayan İsrail ve ABD'nin yıkılmasından korktuğu molla rejimi.

ABD bir petrol denizinin ortasında yüzen İran'ın bu karanlık rejimle yola devam etmesini neden mi istiyor Çünkü bu sayede İsrail'in başına daima bela olan Irak yönetiminden kurtuldu. Ortadoğu'da üslerini inşa edemediği tek yer Irak'tı. İran'ın desteğiyle bölgedeki en büyük Arap Ordusu yok edilirken,