CHP'de "kılıçlar çekildi"

Kemal Kılıçdaroğlu 2009'da CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı olduğunda Onur Akın'ın yaptığı "Kılıçlar çekildi, bu bir düello" şarkısı ilginç bir örüntüye dönüştü.

CHP'nin çalkantılı gündemiyle ilgili artık bir klişeye dönüşen "CHP'de kılıçlar çekildi" manşeti bugünlerde en somut haliyle karşılık buluyor.

Genel başkanın değiştiği kurultay sonrası, yerel seçimler için aday belirleme sürecinde Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu klikleri diye üçe bölünen partide iktidar kavgası ayyuka çıktı.

Özel ve İmamoğlu'nun aday belirleme çekişmesinin yanı sıra Kılıçdaroğlu'nun 31 Mart sonrası için pusuya yattığı biliniyor.

Kılıçdaroğlu, Özel-İmamoğlu yönetimine karşı stratejik hamlelerini yapmaya başladı.

CHP'de, Kılıçdaroğlu ve ekibinin rahatsızlığını en bariz şekilde ortaya koyan çarpıcı bir gelişme yaşandı.

Kılıçdaroğlu'na yakınlığı ile bilinen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, partisinden istifa ettiğini duyurduğu konuşmasında, zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

"Kürtler ve Aleviler tasfiye ediliyor" diyen İlgezdi, "Karadeniz lobisi" sözleriyle İmamoğlu'nu hedef aldı.

İlgezdi, İmamoğlu'na karşı sahada olacağını söyleyerek 1 Nisan sabahını işaret etti.

CHP'li Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından İlgezdi'nin 7 partinin ortak adayı olarak CHP'ye karşı yarışacağını açıkladı.

Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya ekibini yöneten Eren Erdem de, İlgezdi'ye aday olmayacağını ve Ataşehir'de farklı bir ismin aday gösterileceğini Ekrem İmamoğlu'nun bildirmesine tepki gösterdi.