O sokak çağrısının bedeli

Hafızalarda 6-8 Ekim olayları nasıl yer etti, dersiniz PKK'nın kışkırtmasıyla, değil. Kandil günlerce sokak çağrısı yapıp bir sonuç elde edememişti. Ta ki, Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ı sokak çağrısı yapmak zorunda bıraktıkları o 6 Ekim gününe kadar.

Ankara'da "olağanüstü" toplanan HDP MYK'sına Selahattin Demirtaş başkanlık etti. Demirtaş ve MYK üyeleri, Kobani'ye yönelik DEAŞ saldırılarını gerekçe göstererek HDP'nin sosyal medya hesabı üzerinden "sokağa çıkın" çağrısı yapmayı kararlaştırdı.

30 ile yayılan olaylarda 37 vatandaşımız terör örgütü PKK ve HDP yandaşları tarafından vahşice katledildi. Onlarca vatandaşımız da sakat kaldı, yaralandı. Geride yakılmış, yıkılmış şehirler, yağmalanmış dükkanlar, ateşe verilmiş kamu binaları ve araçları kaldı.

En tehlikeli terör biçimi sokakta, insanların içinde olandır. Doğrudan masum insanları hedef alır. Demirtaş da Kandil'in talimatına uyarak HDP Eş Genel Başkanı sıfatıyla, partisinin yetkili kurullarında yaptığı toplantıdan sonra bu tehlikeli çağrıyı, yani "sokağa inin" çağrısını yaptı.