Bu teknik servis gerçekten Baymak'ın yetkili servisi mi

Feridun Ağabey, sizin aracılığınızla ülkemizin önemli bir kurumu olan ve Baymak firmasının Genel Müdürlüğüne, sahada yaşadığım bir sorunu inceleyip tarafıma yardımcı olunması konusunda yardım talep ediyorum.

Benim derdim Ağustos 2022 yılında aldığım ani su ısıtıcı (şofben) ile ilgili. Bu şofben arızalandığı için Baymak firmasının Beylikdüzü'ndeki adresi ve yetkilisinin ismi sizde mahfuz bulunan teknik servise götürdüm. Arızayı tespit edecek usta olmadığından cihazı servisteki bayana teslim ettim. Kendisine arıza tespit ücreti tarafımıza bildirilirse, ücret uygun olursa yaptıracağımı söyledim. 2 gün sonra servisteki bayan aradı ve arızanın rezistanstan kaynaklandığını ücretin de 1.450 TL olduğunu söyledi. Ben de ücreti bütçeme göre yüksek bulup yaptırmaktan vazgeçtiğimi cihazı almak istediğimi söyledim. O zaman benden arıza tespit ücreti olarak 540 TL ücret talep edildi. Oysa cihazı götürdüğümde benden aldıklarında arıza tespit ücreti alacaklarını söylememişlerdi. Buna rağmen 540 TL arıza tespit ücreti aldılar.

Cihazın garanti belgesi olduğu hâlde 2 yıl önce aldığım cihazın faturasını ibraz edemediğim için garantinin de geçerli olmadığını söylediler. Hâlbuki iyi niyet ve yardımcı olma çerçevesinde garanti belgesindeki seri numarasından cihazın ne zaman imal edilip satıldığı tespit edilebilir. Diyorum ki acaba bu servis Baymak'ın gerçekten yetkili servisi mi Benim bildiğim Baymak firması müşterisine böyle sürprizler çıkarmaz. Burada elbette ki benden haksız olarak alınan paramın iadesine memnun olurum ama asıl merak ettiğim bu adresini size verdiğim teknik servis Baymak'ın gerçekten yetkili servisi mi Gerçekten yetkili servis ise müşteriye bu sürprizi yaşatmamaları konusunda gerekli ikazın yapılmasını, yetkili servis değilse bu müşteriye sürpriz uygulama yapan adresin Baymak gibi marka bir kurumun müşteri nezdinde olumsuz temsilciliği rolüne bürünmemesi konusunda değerli Baymak yetkililerini bilgilendirmek istiyorum. İletişim bilgilerim size gönderiyorum. Saygılarımla.

Mehmet ŞimşekBeylikdüzü-İstanbul

Ben bilime inanırım ama...

Hakiki din adamlarının oranı, hakiki bilim adamlarının oranına eşit. Sadece beğeni almak, mürit toplamak, şöhret olmak, izlenmek, için konuşan din adamları var da böyle bilim adamları yok mu Batılı bir kahvaltılık gevrek üreticisinin uydurduğu "kahvaltı günün en önemli öğünüdür" sözünü, 50 sene boyunca bu millette algı oluşturanlar kim Zeytinyağına, kırmızı ete, yumurtaya, tereyağına düşman olup onlara sürekli bilim adına saldıranlar kim Bunları sağlığa zararlı diye etiketleyenler kim "Az az yiyin ama sık sık yiyerek zayıflayın" diye, üç ana öğün üç veya altı da ara öğün tavsiyesi verenler kim Kimin eli kimin cebinde belli olmayan bir süreçte herkese topyekûn pandemi uygulaması yapanlar kim Otomobilinde yalnız yolculuk edenlere bile "maske takın" tavsiyesi veren, bir evde 3 kişi varsa, "üçü de ayrı ayrı odalarda yatsın" diyenler kim Bunlar bilim adamı! Daha sayısız örnek verilebilir.

Ben bilime inanırım! Hangi bilime kardeşim Hangi bilime Ne bilimi Bilim mi var dünyada!.

Bahri Kütük

"Edille-i şeriyye" mi, "edilmeyi şehriye" mi

Akıllı cep telefonlarımız bazen bizi aptal yerine koyuyor. Siz yazım hatalarına karşı bilgisayar gibi otomatik düzenleme tercihini açık tutuyorsunuz. O da siz yazdıkça olması gereken hâli ile kelimeyi düzeltiyor. Ama onun zekâsında sizin literatürünüz olmazsa ne olacak Mesela ben "Edille-i şeriyye" yazıyorum. Cep telefonumun otomatik düzeltmesiyle karşıma "Edilmeyi şehriye" çıkıyor. "Tumaninet" yazıyorum, "teminine" çıkıyor. Niye Çünkü literatürde bu kelimeler yok... Hani eskilerin söylediği bir tekerleme vardı ya... "Ben diyorum bayram haftası, o anlıyor ambar tahtası" aynen öyle...