İntihar

Finallerin takımı dediğimiz Galatasaray, en kritik maçta derbide sezonun en kötü futbolunu oynayıp hak ettiği bir yenilgi aldı. Şampiyonluk kutlaması yapacağı bir yerde, ezeli rakibine bu kadar kötü bir futbolla yenilmek tek kelime ile intihar.

Fenerbahçe'yi kutlamak lazım. Uzatmalarla 75 dakika on kişi oynayan sarı-lacivertliler, bir an olsun geri adım atmadı, Galatasaray'a adım attırmadı, kısacası nefes aldırmadı.

Fenerbahçe daha sert bir takım olduğunu gösterdi. Galatasaray hiçbir dönen topu alamadığı gibi açık da bulamadı. Kısacası Fenerbahçe inanmış, Galatasaray inanmamıştı. Futbol yıldızlarla kazanılmaz mücadele ile kazanılır.

Dün Galatasaraylı futbolcular mücadele etmedi, istemedi, rakibi bozmadı. Mertens, Ziyech, Icardi ve Kerem Demirbay fizik olarak Fenerbahçe'nin sert oyuncularına karşı fazla yumuşak kaldı, bu da pas yapmalarını engelledi.

Duran toptan gol atamıyor denilen Fenerbahçe, Muslera'nın ikramı ile golü buldu. Galatasaray'ın partisini ve fiyakasını bozuldu. Galatasaray şampiyon olsa da bunu biraz buruk kutlayacak. Orası kesin.