Paralimpik aile sarayda

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK) Başkanı Dr. Av. Murat Aksu ve beraberindeki heyet, Fransa Büyükelçiliği ile Türk-Fransız Ticaret Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği özel geceye katıldı.

Fransız Sarayı'nda gerçekleştirilen 'Olimpiyat Gecesi'nde önemli isimler bir araya geldi.

Fransız Sarayı'nda gerçekleştirilen 'Olimpiyat Gecesi'nde 2024 Paris Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na dair heyecan ve beklentiler paylaşıldı. Gecede; Fransa Büyükelçisi Isabelle Dumont, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Halis Yunus Ersöz, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, TMPK Başkanı Dr. Av. Murat Aksu ve Türk- Fransız Derneği Başkanı Franck Mereyde gibi önemli isimler bir araya geldi.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

TMPK Başkanı Dr. Av. Murat Aksu

'FRANSA, İNSANIMIZ İÇİN İLHAM KAYNAĞI'

TMPK Başkanı Dr. Av. Murat Aksu, yaptığı konuşmada Fransa'nın Türkiye için sadece bir Avrupa ülkesi değil, aynı zamanda ilham kaynağı olduğunu vurguladı. İki ülke arasındaki tarihi ve kültürel bağların derinliğine değinen Aksu, Osmanlı sultanı ile Fransa kralı arasındaki ilişkilerden günümüze uzanan bu köklü bağın karşılıklı etkileşim ve iş birliğiyle dolu olduğunu belirtti. Aksu, Fransa'nın ev sahipliği yapacağı 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na dair de beklentilerini dile getirdi. Oyunların, eşitlik ve çeşitliliği ön plana çıkaran bir anlayışla gerçekleştirilecek olmasının önemine dikkat çeken Aksu, Türkiye olarak en yüksek seviyede temsil edilmeyi ve en yüksek madalya sayısına ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

Paralimpik hareketin Türkiye'deki yükselişi

Dr. Av. Murat Aksu, Paralimpik hareketin Türkiye'deki gelişimine ve başarılarına da değindi. Her geçen gün daha fazla engeli aştıklarını ve daha fazla insanı sporun gücüyle buluşturduklarını belirten Aksu, Türk sporcuların azim ve başarılarının kendilerine güç ve cesaret verdiğini söyledi.

Eşitlik adımı

Aksu, Paris'in ilk defa yüzde 50 kadın yüzde 50 erkek sporcunun katılacağı bir Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak olmasından dolayı tebriklerini iletti. Paralimpik Oyunları'nda da aynı eşitliğin sağlanmasını temenni ettiğini belirten Aksu, sporun birleştirici gücüne ve eşitlik ilkesine vurgu yaptı.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

Hedef 2024 Paris

Fransız Sarayı'nda gerçekleşen bu özel gece, 2024 Paris Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları öncesi heyecan ve motivasyonu arttırdı. Türk sporcuların elde ettiği başarılar ve Paralimpik hareketin Türkiye'deki yükselişi, Paris'te daha büyük başarılar elde etme hedefini güçlendiriyor. Türkiye, 2024 Paris Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nda da adından söz ettirmeyi ve Ay-Yıldızlı bayrağı göndere çektirmeyi hedefliyor.