İç cephenin tunç halinin kıymeti

Günlerdir beklenilen Cumhurbaşkanı Erdoğan-CHP Genel Başkanı Özgür Özel görüşmesi gerçekleşti.

1 saat 35 dakika süren görüşmeye Özgür Özel CHP Miletvekili, eski büyükelçi Namık Tan'la geldi. Görüşmenin içeriğiyle ilgili çok ayrıntılı bilgi verilmedi.

Ana konuların görüşüldüğü ifade ediliyor. Her iki taraf açısından görüşmenin olumlu geçtiği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Genel Merkezi'ne iade-i ziyaret yapacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışı, CHP'ye yapacağı ziyarete de değinerek;

"Ben de Özgür Bey'e ilk fırsatta böyle bir ziyaretin karşılığını yapacağımı söyledim. Türkiye'nin buna ihtiyacı var, Türk siyasetinin buna ihtiyacı var. İlk fırsatta da bu ziyareti gerçekleştirerek Türkiye'de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum" dedi.

Özgür Özel de; "Ben dünkü toplantının Türkiye demokrasisi açısından önemli bir kilometre taşı olduğunu ifade etmek isterim. Boş koltuk sorunu da iade-i ziyaret adımıyla çözüldü" ifadelerini kullandı.

Görünen o ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dediği gibi yeni bir siyasi süreç başlıyor. Bu durum hiç şüphesiz Türkiye'nin tam bağımsızlık mücadelesi için en önemli ihtiyaçtır. Dış cephede Türkiye'ye diz çöktüremeyenlerin, gözü iç cephededir. İç cephede siyasi gerilimi körüklemek, gedikler açmak, ortak mücadele ruhunu zedelemek Türkiye'yi kıskaca almak isteyenlerin şer çabasıdır. Emperyalizmin ve tüm uzantılarının, CHP üzerinden pozisyon alma hevesi mutlaka boşa çıkarılması gerekir. Bunu bizzatiyi yapacak olan hiç kuşkusuz CHP Genel Başkanı'dır.

Görüşmeden yansıyanlar arasında 15 Temmuz konusu da var. Bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özel'e 15 Temmuz gecesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelerek direniş göstermesi konusunda teşekkür ettiği, 15 Temmuz direnişine "tiyatro" karalaması yapılmasını hatırlattığı buna ilişkin Özel'in ise, "15 Temmuz'un tiyatro olduğunu hiç düşünmedim" dediği ifade edildi.

15 Temmuz'u FETÖ kalkışmasını perdelemeye, halkın direnişini karalamaya dayalı; FETÖ lügatinden çıkan "kontrollü darbe" yakıştırması CHP eski genel başkanının dilinden düşmüyordu.