Yeşeya Kehâneti ve sokak köpekleri

... ve onlar gömülmeyecekler; toprağın üzerinde gübre gibi olacaklar, leşleriyle de arzın başıboş köpeklerine ve göklerin kuşlarına yem olacaklar...

YEREMYA, BAB: 51

Netenyahu, 25 Ekim 2023'te verdiği bir demeçte "Tek bir amaç için bir araya gelmenin zamanı; Zafere ulaşmak için hızla ilerleyeceğiz. Ortak gücümüz ile haklılığımıza ve Yahudi halkının ebediliğine olan derin inancımızla artık Yeşeya kehanetini gerçekleştiriyoruz" demişti. Bu kehanetin muhtevasının Türkiye'nin üçte birini işgal hedefini içerdiğini ve Nil Nehri ile Fırat'ı içine alan büyük İsrail Krallığı'nın kurularak yeryüzü hâkimiyetinin tüm uluslara kabul ettirilmesi olduğunu bu süreçte herkes öğrendi. Kalabalıklarca bilinmeyen bu kehânetin yol haritası, merhaleleri, araçları ve dekoru. Yahudilerin inancına göre Yeşeya kehanetinin gerçekleşmesinin aynı zamanda Yeremya kehanetinde söylenenlerin hayata geçirilmesi sayesinde olacağını bilmeden ne Filistin'de yaşananları ne Türkiye'de sokak köpekleriyle ilgili olarak takınılan ve cinnete varan idâri, yasal ve sosyolojik tutumu anlayamayız. Yahudi itikadına göre Yeşeya kehaneti hem kendisinde hem Yeremya'da verilen emirlerin eksiksiz şekilde gerçekleştirilmesinin sonucu olarak ortaya çıkacak. Peki Filistin ve kehanetin ikinci ayağının esas sahnesi olan Türkiye'de Yeremya'nın ya da Yeşu'nun emir ve kehanetlerinin gerçekleşmesi için neler yapılıyor, sahne ve dekor nasıl hazırlanıyor merak etmiyor musunuz

"Ey Filistinliler sizi döven değnek kırıldı diye sevinmeyin. Çünkü yılanın kökünden engerek türeyecek. Ve sizin kökünüzü kıtlıkla kurutacağım, sağ kalanlarınız da ölecek. Ulumaya başla ey kapı! Ey kent, feryat et! Ey Filistinliler eridiniz baştan başa"

Bu ifadeler Yeşeya kehanetinden! Filistinlilerin aç ve susuz bırakılarak toptan yok edilme çabalarının yanında, özellikle bedenlerini eriten fosfor bombalarının bu kadar yoğun kullanılması kehanetin bir şekilde gerçekleşiyor olduğuna hem kendilerini hem hezeyanlarla emzirdikleri evanjelikleri inandırmak için. İşin sonunda Filistin'e yönelik hayalleri şu vaadin gerçek olması "Ey Filistin ülkesi Kenan, Rab'bin yargısı sana düşmandır. Rab hepinizi yok edecek ve ülkede yaşayan kimse kalmayacak." (Sefanya 2:5)

Netenyahu'nun gerçekleştiriyoruz dediği Yeşeya kehanetinin Türkiye ayağındaki hazırlığın en önemli ayağı ise şu an itibariyle sokak köpekleri.

"İnsanoğlu, Egemen RAB şöyle diyor: Her çeşit kuşa ve başıboş köpeklerehayvanlara seslen: Sizin için hazırlayacağım kurbana, arz-ı mev'ud (yâni Türkiye) dağları üzerindeki o büyük kurbana gelin, her yandan toplanın! Orada et yiyecek, kan içeceksiniz. Başan'ın besili hayvanlarının -koçların, kuzuların, tekelerin, boğaların- etini yiyip kanını içtiği gibi siz de yiğitlerin etini yiyecek, dünya önderlerinin kanını içeceksiniz. Sizin için hazırlayacağım kurbandan doyana dek yağ yiyeceksiniz, sarhoş oluncaya dek kan içeceksiniz. Soframda atlardan, atlılardan, yiğitlerden ve her çeşit askerden bol bol yiyip doyacaksınız. Egemen RAB böyle diyor" (Hezekiel 39:17-21)

"İşte Erden (Şeria) ırmağından batıya doğru büyük Akdenize (Türkiye'ye) kadar kırmış olduğum tüm milletlerin arazileri ile geriye kalan milletlerin arazilerini boylarınız için miras olarak kurayla böldüm. (...) ve Elôha Rabbin size söylediği gibi onların ülkesini mülk edineceksiniz" (Yeşu 23: 4-5)

683 Ele geçen her adamın gövdesi delik-deşik edilecek ve tutulan her adam kılıçla düşecek. Yavruları da gözleri önünde yere çalınacak, evleri çapul edilecek ve karıları kirletilecek. Yeremya, Bab: 26 Ayet: 32-35