Provokasyon kokan sözlere karşı dikkatli olunmalı

Son dönemlerde yaşananlara kronolojik olarak bakarsak ortaya bir huzursuzluk çıkartılmaya çalışıldığını görürsünüz. O olmadı o zaman bunu deneyelim. Denenler tutmayınca hınçları kine, nefrete ve düşmanlığa dönüşüyor. O yüzden gece gündüz her saat iftira yalan gırla gidiyor. Millet neye ilgi duyuyorsa, önem verilen değerler üzerinden saldırıyorlar. Sinir uçlarına, bam teline sürekli basılıyor. Hiç bıkmıyorlar. Bir gün tutar ümitlerini koruyorlar. Siyaseten başarılı olamayınca milleti kışkırtmaya çalışıyorlar. Kendileri gibi düşünmeyen ve yaşamayan kahir ekseriyeti de "cumhuriyet düşmanı" görüyorlar.

Provokasyon kokan sözleri çekinmeden söyleyebiliyorlar. Her şeyi denemelerine rağmen milletin sağduyulu davranması karşısında çaktırmasalar da çileden çıkıyorlar. Bu sefer yön değiştirerek kültürden vuruyorlar. Dizilerle, filmlerle, reklamlarla, afişlerde ki gizli öznelerle vuruyorlar. Senaryolara eklenen farklı diyaloglarla vuruyorlar. Biraz dikkatli izleyin, dikkatli bakın sizde ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Ramazan yaklaşınca piyasada fiyatlar artmaya başladı. Bu da bizim bir utancımız. Mübarek ay gelince fırsatçılar ortaya çıkmaya başlıyor. Hükümet bu konuda etkili olmalı. Fiyatları artıran kim olursa olsun gerekli işlemleri başlatmalı.

Trakya Üniversitesi Sezai Karakoç Paneli

Edirne Trakya Üniversitesinde İlim ve Düşünce Topluluğu ve Ayizi Dergisi tarafından 'Sezai Karakoç'un Fikirleri ve Hayata Bakış Açısı' konulu panel düzenlendi.

İlahiyakt Fakültesinde düzenlenen ve Ayşe Bağcıvan'ın moderatörlüğünü yaptığı panelde Anayasa Mahkemesi Başkanlığı Basın Danışmanı Dr. Osman Arslan, fakültenin öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Necip Yılmaz, Doç. Dr. Nurullah Koltaş ve gazeteci yazar İsmail Kılıçarslan, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı konuşmacı olarak katıldılar.

Söz alan konuşmacılar, Sezai Karakoç gibi değerlerimizin çok daha iyi bilinmesi ve anlaşılması için yurdun her köşesinde bu tür etkinliklerin tekrarlanması gerektiğine vurgu yaptılar.

Sezai Karaoç'un detaylı bir şekilde konuşulduğu paneli öğrenciler dikkatli bir şekilde dinlediler. Programa kakılan öğrenciler bu tür panel, konferans ve söyleşilerin olmasından mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Program öncesi uğrayan Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı konuşmacılara ve organize eden ekibe başarılar diledi.

Panel için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Güzel düşünülmüş ve planlanmış bir etkinlikti.

İlahiyat Fakültesindeki programdan sonra Öğretmenler Akadamesinin yapıldığı 2. Beyazıt Külliyesine geçtik. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu hocamızın sunumunu dinledik. Daha sonra Rektör hocamız ve İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı ve kurum yetkilileriyle hem külliyeyi gezdik hem de yapılan ikramı kabul ettik. Kısa ama bereketli bir Edirne programı yapmış olduk.


İstanbul Başkanını Bekliyor

Yerel seçimlere az bir süre kala heyecan ve coşku giderek artmaya başladı. Ak Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. Deyim yerindeyse neredeyse sokak sokak geziyor, yaptığı halk buluşmalarında detaylı bir şekilde projelerini anlatıyor Halk 5 yıldır artan, biriken sorunları çözecek başkan istiyor. En çok şikâyet ulaşımla ilgili. Gerçekten ulaşım artık içinden çekilmez bir çile haline geldi. İnsanlar da deprem endişesi de var. Olası depremle ilgili evlerinin yenilenmesini bekleyen vatandaşlar var. Kültür sanat alanında ihtiyaçlar var. İnsanlar ilgi istiyor. İnsanların göz ardı edildiği bir yönetim anlayışı olduğunu 39 ilçe de bunu görmek mümkün.

Murat Kurum yaptığı açıklamalarda İhtiyaç sahibi emeklilerin maaşlarına ek olarak 2 bin 500 lira destek ödemesi yapacaklarını söylüyor. İSMEK kurslarını tekrar canlandıracaklarını söylüyor ve sokak hayvanları içinde büyük barınakların yapılacağına da vurgu yapıyor.

Kitap Fuarları Kültür Festivali Gibi Olmaya Başladı

İstanbul'u öne çıkartan güzelliklerinden biri de kitap fuarlarıdır. Bazı fuarlar tecrübe ve katılımcı yayınevleriyle ve yazarlarıyla, konuşmacılarıyla farkını hissettiriyor.İşte onlardan birisi de 9 yıldır devam eden Üsküdar Kitap Fuarı.

Fuarda edebiyattan sinemaya, ilahiyattan felsefeye; sosyolojiden tarihe, çocuk kitaplarından şiir kitaplarına geniş bir yelpazede yayınlara ev sahipliği yaptı. Bu çeşitliliğin yansıdığı yaklaşık 150 adet söyleşi ve yaklaşık 600 imza ile tam 750 etkinlik Üsküdar Kitap Fuarı'nda yer aldı.

Usta yazsarların yanı sıra genç yazarlarda kendini gösterdiler. Çıra Standında şair Muhammed Fatih'in neşeli, coşkulu, heyecanlı, katılımı bol bir imza töreni gerçekleşti. Bir imza töreninde stantta kitap bitti. Kıymetli katılımlar oldu. Merhum şair Cahit Zarifoğlu'nun kıymetli eşi Berat hanım, değerli kızları, ESKADER'in değerli Başkanı Fatma Erdem Yargıcı, yazar Mehmet Nuri Yardım, Mine Ezgiy, Şakir Kurtulmuş, ülkemizin önemli cerrahı Prof. Dr. Mustafa Öncel, kızın, araştırmacı gazeteci yazar Şamil Kucur ve eşi musikişinas Nermin hanım, Nazlı Kement ve çok sayıda öğretmen, psikolog Betül hanım, sosyologlar, reklamcılar, mimarlık öğrencileri, şair yazar Abtullah Emre'nin yanı sıra Muhammet Fatih'in arkadaşları ziyaret ettiler. İki saat boyunca stantta coşku ve muhabbet hakimdi. Güzel bir imza günüydü.

Öğrenme Ömür Boyu Sürer

Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı sosyal sorumluluk ve etkinlik projeleri kapsamında Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Süheyla Hanönü, öğrencileriyle birlikte Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'ne ziyaret gerçekleştirdiler.

Süheyla Hanönü hoca projeyi ve kurumla ilgili izlenimlerini şu şekilde anlattı:

Öğrencilerime öğrenmenin ömür boyu süren bir süreç olduğunu göstermek amacıyla geldiğimiz merkezde umduğumuzdan fazlasını bulduk. Üreten, hobilerini sanata dönüştürüp meslek edinen, yeteneklerini keşfeden, aktivitelere katılan, ürettiklerini pazarlayan ve her şeyden önce bu sosyal ortamın havasını teneffüs ederek bir nevi terapi olan, arınan, yaşamını anlamlandıran kadınları görmek öğrencilerim için keyifli ve bir o kadar da anlamlı bir deneyim oldu.

"Bi Dünya Ana'Dolu" temasının yankısını yerinde gözlemledik. Kurum müdiresi Özlem Şahin, tüm enerjisi ve ilgisi ile öğrencilerimizi kurs eğitmenleri ve kursiyerler ile buluşturdu. Onları iş başında izleyip eğitimler hakkında uygulamalı gözlem yapma imkânı oldu. Yirminin üzerinde kursun olduğu merkezde çocuk gelişimi, el sanatları, ebru filografi, örgü, dikiş, din eğitimi, müzik kurslarını gözlemledik.

Çocuk gelişimi öğretmeni Gülşen Dişkaya, açıktan çocuk gelişimi alan bireylerin de el becerisini geliştirip mesleki deneyim kazanmak için kursa rağbet ettiğini belirtti. Çocuk kostümleri, oyuncakları, organik oyun hamuru nasıl yapılır bunlara dair ürettikleri ürünler üzerinden örnekler sergileyip deprem zamanı bölgeye yolladıkları oyuncaklardan da söz etti.

Şerife Dur eğitiminde filografi, cam boyama ve ahşap yakma tekniklerini uygulamalı gözlemledik.

Din eğitimi bölümünde cenaze hizmetlerinin ilk etapta yadırgandığını ama burada cenaze merasimiyle ilgili tüm bilgileri öğrenip sertifika alan kursiyerlerin deprem bölgesinde gassala ihtiyaç olunca oraya gittiklerini öğrenmek hepimizi duygulandırdı.