Eurovision ve skandalları

Uluslararası organizasyonlarla ahlak dışı yönelimlere ve hukuksuz eylemlerine meşruiyet kazandırmak istediği bilinen şer şebekeleri yine Eurovision'da boy gösterdi. Yarışma ahlak dışı görüntüler ve soykırımcı İsrail şovu gölgesinde gerçekleştirildi. Türkiye bu skandallar yüzünden yıllardır protesto ederek organizasyona katılmıyor. Ülkemizin haklılığı yıllardır kanıtlandığı gibi son organizasyonda yaşananlar rezilliği ayyuka çıkarmış oldu.

Pembe etek ve tüylü ceket giydirilip bol makyaj yapılan erkek şarkıcı Nemo, birinci yapılıp dünyaya rol model olarak sunuldu. Nemo'nun şarkısında LGBT temaları Finlandiya temsilcisi "Windows95man" şarkıcı sahnede ten rengi iç çamaşırı ile müstehcen hareketler yaptı.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'dan şarkıcı alınmayan Eurovision'da, soykırımcı İsrail'e ise kapılar ardına kadar açıldı.

İsrailli Eden Golan, şarkısını söylerken yuhalandı. Avrupa Yayın Birliği, İsrailli şarkıcıya yönelik yuhalama seslerini ekrana yansıtmayıp montajla alkış ve kutlama sesi ekledi.

Türkiye'nin katılım sağlamadığı yarışmada Sertap Erener sahne alması ülke içinden tepkilere sebep oldu. Sertap Erener şarkısını seslendirdiği esnada Avrupa Yayın Birliği, ekrana iki kez İsrail bayraklarını yansıttı. Filistin bayrakları ise yasaklanarak salona alınmadı.

Küresel Tehditler Karşısında Aile Sempozyumu

Gaziantep'te bir birinden çok farklı ülkelerden onlarca akademisyen ve katılımcının yer aldığı "Küresel Tehditler Karşısında Aile" başlıklı örnek bir sempozyum yapıldı.

İstanbul Aile Vakfının aile değerlerini koruma ve geliştirme misyonuyla Gaziantep Aile Akademisinin, Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlen sempozyumda "Küresel Tehditler Karşısında Aile" ne yapmalı Sorusunun cevabı arandı. Ailenin önemi kalın çizgilerle vurgulandı.


Gazze Çalıştayı'nın sonuç bildirgesi açıklandı

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) 7 dilde Gazze Çalıştayı düzenledi. Çalıştayın sonuç bildirgesini Genel Başkan Musa Kazım Arıcan basın toplantısıyla açıkladı. Türkçe, İngilizce, Arapça, Rusya, Çince, İspanyolca ve İbranice yayımlanan Gazze Çalıştayı'nın sonuç bildirisini açıkladı.

TYB Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Gazze'de tarihin en büyük katliamlarından birinin yaşandığını vurguladı ve bu katliamların dünyanın gözü önünde olmasına rağmen emperyalist devletlerin İsrail'in yanında saf tuttuğunu bir kez daha hatırlattı.

Kutsal Yolculuk: Hicret belgeseli

Peygamber Efendimiz (S.A.V.) içtiği pınardan su içip yediği yemekler yenildi. 8 günlük kutsal yolculukta Peygamber Efendimiz 'in ayak izinden tüm gerçekliği ile yeniden yürüyerek anlatıldı.

Fatih Karaboğa anlatımıyla Peygamber Efendimiz (S.A.V.) ayak izlerinden Kutsal Yolculuk: Hicret belgeseli için 480 Km'lik yol gidildi. Efendimizin yediği yemeklerin aynısı yenilerek su içtiği pınardan su içildi.

Kutsal Yolculuk: Hicret belgeseli için Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) Sevr Mağarası'ndan başlayarak çıktığı yolculuğu tüm zorluklarıyla yeniden yapıldı. Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) o günün şartlarına göre yediği yemeklerin aynısı belgesel ekibi tarafından yenildi. Süt, erak (Misvak) ağacının acı meyvesi, kuru et ve ezilmiş hurma yiyen belgesel ekibi 8 günlük yolculu tüm zorluklarıyla tamamladı.

8 günlük kutsal yolculukta Peygamber Efendimiz 'in ayak izinden tüm gerçekliği ile yeniden yürüyerek anlatan Fatih Karaboğa ve belgesel ekibi, yaşadıkları zorluğa rağmen yolculuğu tamamladı. 480 Km'lik yolculuğun büyük kısmını yayan yapan ekip, Peygamber Efendimiz 'in (S.A.V.) su içtiği Ahya pınardan su içerek çekim yaptı.

Sevr Mağarası'ndan başlayıp Kuba'da son bulan 480 km'lik bir yol, Rasulullah Efendimizle beraber 4 kişi olan bir grup tarafından tamamlandı. Yolun yarısı tamamıyla çöllerle kaplı olduğu için açık alandaki tehlikelerle baş ettiler. Geriye kalan bölüm ise derin vadiler, sarp geçitlerle doğaya karşı bir mücadele gerçekleştirdiler. Tüm bu koşulların yanı sıra Ümmü Hub, Zî-selem, Mecâh, Rakûbe gibi yerlerden geçip ilerlemek ise çok güçtü. Kutsal Yolculuk: Hicret belgeselinde "Hicret güzergahı, ibn-i İshak, ibn-i Hibbân, Taberî, ibn-i Kesir, Bilâdî, İdrisî, Ensârî gibi ünlü siyer tarihçilerinin eserlerinden yola çıkarak yer isimleri belli olup müşterek zikredilen 41 yeri ihtiva etmektedir".


Yazar-Şair Mehmet Kurtoğlu'nun Konya Sevgisi

Yazar Şair segili ağabeyim Mehmet Kurtoğlu Konya sevgisini ve seyehatini şu şekilde aktarıyor sosyal medyasında: "Cumartesi günü Konya'daydım. Konya ruhaniyetli ve bereketli şehir. En çok gidip geldiğim şehirlerden biri. İstanbul'dan sonra başkentlik asabiyetini en çok gösteren şehir. Tanpınar'ın dediği gibi her zaman konuşuyor. Türkiye'de şehirliliğini en çok koruyan ilimiz. Birçok kadim şehrimiz göçlere köylülüğe teslim olurken Konya kendini koruyabilmiş müstesna bir şehir. Gelene benzemiyor geleni kendine benzetiyor. Ne olursan ol gel diyor ama gelene benzemiyor. Geleni kendi boyasıyla boyuyor. Mevlana'nın ruhaniyetini üflüyor. Kültürde, sanatta, ekonomide ve siyasette başarılı. Birçok şehirde kitabevi yokken burada birçok kitabevi var. Bir çok yayıncı var. Konya'da olunca dostlarla görüşmek TYB ye gitmemek olmazdı. TYB de kadim dostum Başkan Ahmet Köseoğlu ve Necmettin Turinay abi ile görüştüm. Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezinde yapılan ve Atilla Yaramış'ın düzenlediği, "Türkiye'de Eğitim Sanki Bir Ağlama Duvarı" konferansında eğitimci Dr. Necmettin Türinay'ı dinledim. Yayıncım Ömer Arlı'yı ziyaret ettim. Bu yıl içinde yayınlayacağım kitaplarımı konuştuk . Bu arada bir çok dostla görüşüp sohbet ettik. Yine uzun süredir görüşemediğim kıymetli kardeşim yazar Ali Sözer ile Çizgi yayınlarında buluştuk. Çok bereketli bir gün geçirdim."

Merhum Yazar Dursun Ali Taşçı için dua programı ile anıldı

p class"MsoNormal" style"margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: 20.25pt;mso-outline-level:2"Merhum eğitimci ve Haber7 Yazarı Dursun Ali Taşçı Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesinde hatim ve dua programı ile anıldı. Programda Taşçı'nın küçük kızı Cahide'nin kendisine yazdığı mektupları ve buna Taççı'nın cevabının okunması duygu dolu anlar yaşattı.

Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan için vefa programı düzenlendi

Türk Edebiyat Vakfında düzenlenen Ustalara Saygı programında Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan hoca konuşuldu.

Telif Hakları Derneği Başkanı Cafer Vayni'nin yönetiminde gerçekleşen programda Prof. Dr. Ali Osman Öncel, Dr. Hasan Taşcı, Dr. Hüseyin Yorulmaz ve Şehir ve Kültür Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Kamil Berse konuşmacı olarak yer aldılar. Konuşmaların ardından salonda bulunan ve hocayı iyi tanıyan konuklarda üçer dakikalık kısa konuşmalar yaptılar.

Dört ülke bir sergi

Şam Güzel Sanatlar Topluluğu 2024 yılında altıncı sergisini Sultanahmet'te İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Galeri Salonunda farklı uluslardan 25 sanatçının katılımıyla açtı.

Sergi; Suriye, Irak, Yemen ve Türkiye'den 25 ressamın katılımıyla yapıldı. Seçkin eserlerin görücüye çıktığı sergi 7-10 Mayıs tarihlerinde ziyaretçilere açık kaldı.

Sergide yağlı soya, akrilik eserler ve ışık fotoğrafçılığı da dahil olmak üzere 50 sanat eseri yer aldı.