Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjde

AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi 7 Ekim Cumartesi günü yapıldı. 31 Mart 2024'te yapılacak mahalli idareler seçimleri öncesinde partinin yeni MKYK ile MYK'sı belirlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kongredeki konuşmasında yerel seçim startını da verdi. Türk siyasi hayatına seçim başarılarıyla damgasını vuran bir lider olarak teşkilatlarını selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın salonda adı her geçtiğinde coşku artıyordu.

Kongrenin yapıldığı tarih aynı zamanda cumhurbaşkanının muhterem annesinin vefat yıl dönümüne denk gelmiş. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmaya başlamadan önce tribünlerde annesiyle kendi resminin olduğu dev bir tablo açıldı. 'Öyle bir evlat yetiştirdin ki, binlerce evladın daha oldu' yazısının yer aldığı kareografide Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gözleri doldu. Büyük bir mücadelenin içinden gelmiş, içeride ve dışarıda büyük güç odaklarını yenmiş bir liderin merhum annesinin resmini gördüğünde, anne şefkatini sığınmış bir çocuk gibi duygulanması salona da yansıdı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından itibaren yaklaşık 30 yılda 17 seçimden galip çıkan bir lider olarak teşkilatlarına mütevazi olmayı, ev ev dolaşmayı, çalmadık kapı bırakmamayı tavsiye etti. 21 aradan sonra hayat pahalılığı ve ekonomide yaşanan olumsuzluklara rağmen Mayıs ayında yapılan seçimleri kazanması tarihi bir başarıydı. Bu başarılara rağmen yaklaşan yerel seçimler için teşkilatına kapı kapı dolaşarak çalışma talimatı vermesi başarıların tesadüf olmadığının göstergesidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kongrede ülke ve dünya gündemine dair konuların yer aldığı konuşmasında işçiler, emekliler ve memurlar için de açıklamalar vardı. Konuşma metninin iki yerinde bu kesimlere yönelik mesaj veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere önemli bir müjde verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dar ve sabit gelirli kesimlerle ilgili ilk mesajında "son 21 yıldır enflasyona ezdirmediğimiz işçi, memur ve emeklilerimize inşallah önümüzdeki dönemde yeni müjdeler vermeye devam edeceğiz. Tüm dünyayla birlikte ülkemizi de olumsuz etkileyen hayat pahalılığı meselesini, gereken her türlü tedbiri alarak çözmekte kararlıyız" dedi. Özellikle hayat pahalılığı meselesinin çözülmesi ifadesi milletimizin önemli bir beklentisi. Zira dar ve sabit gelirliler için yapılan artışların satın alma güçlerini koruması ve artırması için hayat pahalılığın çözülmesi gerekir.