Vergisiz telefon desteğinde yaşanılan mağduriyet

Selamün aleyküm Feridun Ağabey. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği, 2. sınıf öğrencisiyim. Ailecek Türkiye gazetesine aboneyiz. Bir Derdim Var köşesi dikkatimi çekti ve ben de tarafınızca uygun görülürse derdimi anlatmak isterim. İrtibat için de gerekirse iletişim bilgimi size gönderiyorum.

"Feridun Ağabey, Devletimizin 1 Kasım 2023 tarihi itibarıyla biz üniversite öğrencilerine yapmış olduğu vergisiz telefon ve bilgisayar desteğine müracaat ederek bir telefon satın aldık. Bu destekte, telefonda nihai satış bedelinin 44'ü, tablet ve bilgisayarda nihai satış bedelinin 16'sı devlet tarafından iade edilecekti. Gereken müracaat şartlarını tam karşılamama rağmen uzun bir süredir gsbbiz.gsb.gov.tr adresi üzerinden yapmış olduğum müracaat "IBAN bilgileriniz kontrol ediliyor" safhasında tıkanmış vaziyette olup ilerlememektedir. Hâlbuki e-Fatura sorgulama adresinde "ebelge.gib.gov.tr" satın almış olduğum telefona dair istenilen bilgileri girdiğimde, faturanız sistemde kayıtlıdır şeklinde teyit mesajı almaktayım. Şikâyet var adresinde görülüyor ki birçok öğrenci de aynı dertten mustarip olup sistemin ilerlememesi ve para iadelerinin alınamaması sebebiyle mağduriyet yaşamaktalar. Yaşanılan bu mağduriyeti CİMER'e de ilettim ancak sistemin takip edilmesini telkin eden bir cevap gönderdiler. Dolayısıyla oradan da bir netice alınamadı. Devletimizin yetkili kurumlarından ve ilgililerden yaşanılan bu mağduriyetin giderilmesini, para iadelerinin teslim edilmesini istirham etmekteyiz. Hayırlı çalışmalar efendim.

Rumuz: "Bir üniversite öğrencisi"

Öfkelendiğiniz yer ile öfkelenmeniz gereken yer farklı!

"Feridun Ağabey, Adana'daki Brezilya Karnavalı benzeri düzenlenen bir karnavala katılım için teşvik ilanlarından birisi de camiye asılmış. Bu ilanın buralara asılmasına izin veren Diyanet İşleri Başkanlığı'nı eleştiriyorum. Diyaneti savunanları da eleştiriyorum. Onların anlayacağı şekilde 'Bizantinizm'den de nefret ediyorum"diyerek hayli öfke dolu ifadeler kullanan ve"İbrahim D."müstear ismiyle yazan değerli okuyucumuz, bu gibi konulara gösterdiğiniz hassasiyeti anlayışla karşılıyoruz. Ancak söz konusu gönderdiğiniz ilanın üzerindeki resmîkurumu görmediniz mi Biz, görseli yayınlarsak belki bize de öfkelenebilirsiniz "Siz de mi reklam yapıyorsunuz" diyerek. Onun için ilan görselinize tekrar baktığınızda göreceksiniz ki bu Devletin Kültür ve Turizm Bakanlığının logosuyla yayınlanmış bir ilandır. İlan insanların iştirak ettiği mekânlarda halkın dikkatine sunulmak istenmiştir. Burada ilanı eleştirmek farklı bir konudur. İlanın asıldığı yeri eleştirmek başka bir konudur. Ama her iki konu da Diyanet İşleri Başkanlığı ile doğrudan alakalı olmayan hatta cami dışında bir sütuna asılmaktan başka camiyle alakası olmayan bir konudur. Anadolu'da bir söz vardır: "Vur ama dinle" derler. Bu afişin içeriğine öfkelenebilirsiniz, tepki vermek isteyebilirsiniz ama bu konuda öfkenizi öfkelendiğiniz yere değil, öfkelenmeniz gereken yere göstermelisiniz. Saygılarımızla.F.A.