Ayhan Bora Kaplan haberleri muhalif ve FETÖ'cü gazetecilere servis edildi

Suç örgütü lideriAyhan Bora Kaplan8 Eylül 2023 tarihinde Ankara Havalimanı'nda gözaltına alındı. Bir suç örgütü liderinin gözaltına alınması ve tutuklanması normal. Ancak bu operasyona Ankara Emniyeti'nden üst düzey polis şefleri de katıldı.

Operasyonun ilk görüntüleri 9 Eylül 2023'te yurt dışından fonlanan T24 sitesine servis edildi. Servis edenler hâliyle şu an gözaltında olan polis şefleriydi. Ve hemen ardından"Ayhan Bora Kaplan, Süleyman Soylu'nun adamıydı!"haberleri başladı. T24, DW, Gazete Duvar, Sol Haber, Sözcü gazetesi, Cumhuriyet gazetesi ve yurt dışındaki firari ve FETÖ'cü gazeteciler Süleyman Soylu'yu suçladılar. Sanki bir el böyle olsun istiyordu. Tam altı ay muhalif, fondaş ve FETÖ'cü medya"Ayhan Bora Kaplan işi Soylu'ya ulaştı"türü haberler yaptılar.

Ayhan Bora Kaplan davasından tutuklu sanıkTansel Aktan15 Temmuz'da TRT'nin önünde Bora Kaplan'ın yanındaki uzun namlulu, çelik yelekli kişinin kendisi olduğunu söyledi. FETÖ'nün o günden beri bu dosyanın altyapısını hazırladığını söyleyen Aktan, şöyle devam etti:"Süleyman Soylu itibarsızlaştırılmak istendi."AyhanBora Kaplan ise ifadelerinde"Soylu gitti kurtulduk"demişti.

Sonra devreye T24 sitesinden devlet içindeki FETÖ uzantılarının bilgi aktardığıTolga Şardangirdi. Soylu hakkında son yıllarda 100'ün üzerinde yazı yazan Şardan'ın başka gündemi yoktu. Soylu'yu itibarsızlaştırmak için ipe sapa gelmez yazılar yazdı.

Mesela bir örnek. Tolga Şardan,"Ayhan Bora Kaplan müşteriyi döven 3 çalışanını ayaklarından vurarak cezalandırdı"şeklinde iddianameye giren olaydaki'hatırlı müşteri'yi yazdı:"Sadık Soylu'nun oğlu..."

Sonra başka bir olaydan tutuklanan Şardan'ın sesi soluğu kesildi. Artık bilgi akışı kesildiği işin bir şey yazamıyor.

Ankara Emniyeti'ndeki son skandaldan sonra oradaki polisleri aklamak için bu defa devreye Sözcü gazetesindenSaygı Öztürkgirdi. 8 Mayıs'ta köşesinde Serdar Sertçelik'in ifadelerinin kurgulandığını yazdı."Elektronik kelepçe ayaktan rahatlıkla çıkarılabilirmiş..."türü şu an gözaltında olan üç polis şefini korudu.

Gizli tanık Serdar Sertçelik'in nasıl yurt dışına kaçtığı konusunu hafifletiyor. Polis şeflerinin suçu yokmuş gibi yazılar yazıyor. 300 bin dolaş rüşvet alan Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik'i yazmaya eli bir türlü gitmiyor.

Yine aynı polis şeflerindenUğur Dündar'a bilgiler aktarıldı. FETÖ'cü ve firari gazetecilere bilgi ve belgeler aktarıldı. Bunların hepsi ortaya çıktı ve çıkacak da.

Hükûmeti zor durumda bırakmak isteyenlerin planları ellerinde patladı!..

Kobani olaylarının baş sorumlusu Selahattin Demirtaş, HDP ve PKK'dır...

6-8 Ekim 2014'te çıkan sokak eylemlerine ilişkin davada karar açıklandı. Davada eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş 42 yıl hapis cezasına, Figen Yüksekdağ 30 yıl 3 ay hapis cezasına, Ahmet Türk 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Peki o olaylar nasıl oldu, bir bakalım...

Suriye'de yaşanan iç savaşı fırsat bilen terör örgütü DEAŞ'ın, Kobani'ye (Ayn'el-Arab) saldırması üzerine HDP Merkez Yürütme Kurulu ve terör örgütü PKK elebaşları, 6 Ekim 2014'te sokağa çıkma çağrısında bulundu. HDP Genel Merkezi'nin resmîsosyal medya hesaplarından,HALKLARIMIZA ACİL ÇAĞRIbaşlıklı yazıda şöyle deniyordu:"Şu anda toplantı hâlinde olan HDP MYK'dan halklarımıza acil çağrı! Kobani'de durum son derece kritiktir. DEAŞ saldırılarını ve AKP iktidarının KOBANİ'ye ambargo tutumunu protesto etmek üzere halklarımızı sokağa çıkmaya ve sokağa çıkmış olanlara destek vermeye çağırıyoruz."HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulunarak ve basın açıklamaları yaparak bu çağrıyı tekrarlamıştır. Daha sonra yargılamaya konu olan çok sayıda HDP'li yönetici de bu minvalde sokağa çıkma ve şiddete teşvik çağrılarından bulunmuştur.