Dip dalga geliyor!..

Ekip, Rusya'daki saldırı ile ilgili haberleri izliyordu. Selam verip masaya yerleşen Melih Bey'e ilk soru Selim'den geldi:

- Saldırıyı DEAŞ üstlendi. Ancak kuruluşu ile alakalı ciddi tartışmalar olan bu örgütün çok da kendi başına hareket etmediği yani bu saldırının ardında aslında başka güçler olduğu söylenebilir mi..

- Dediğin gibi DEAŞ tartışmalı bir örgüt ve bölgemizdeki amaçları için ABD tarafından kurdurulduğuna dair ciddi iddialar var. Bunlardan en açığı da eski başkan Trump'ın, sözleri. Dolayısıyla Rusya'daki bu vahşi saldırıyı DEAŞ üstlenmiş olsa da, işin arkasında başka bağlantılar olduğuna kesin gözüyle bakılabilir... Mehmet:

- Saldırı ile ilgili olarak ABD'nin Ukrayna bağlantısı olmadığını açıklaması, ilginç. Ukrayna da ilgimiz yok dedi. Bu arada akla gelen bir başka ihtimal de, Wagner'le ilgili yaşananlar dolayısıyla saldırının Rusya'nın kendi iç meselesi ile ilgili olabilme ihtimali. Ne dersiniz.. Melih Bey:

- Önemli isimlerinin tamamı bir şekilde ortadan kaldırılan Wagner'in işin içinde olabilme ihtimali de var tabii. Ancak, saldırı henüz yeni ve yorumların ucu da açık. ABD'nin ve bu arada son zamanlarda Rusya'nın Gazze meselesine bakışı sebebiyle rahatsız olan İsrail'in de işin arkasında olma ihtimali var. Sanırım bir süre sonra daha detaylı bilgilere ulaşabiliriz... İhsan:

- Sıradan bir konsere giden yüzlerce insanın üzerine ateş açılıp 115'ten fazlasının öldürülüp onlarcasının da yaralanması, hakikaten çok korkunç. Dünyanın aldığı yeni halin bir uzantısı bu ve sanırım olaylar çok da iyiye gitmiyor... Mehmet:

- Gazze'de bütün dünyanın gözleri önünde 7 Ekim'den beri sürdürülen soykırımı durdurabilecek adımların bir türlü atılamayışı da bunun örneklerinden. Aklın, mantığın ve dahası uluslararası kuralların yerine, güce dayalı orman kanunlarının geçerli olduğu bir vasattayız. Bütün bu işlerin derlenip toparlanabilmesi de hakikaten zor gözüküyor... Çayları yenileyen İhsan, Melih Bey'e dönerek:

- E artık seçimler açısından son düzlükteyiz. Hafta sonu, nasipse sandık başında olacak ve şehirlerimizi yönetecek insanları seçeceğiz. Bu konudaki gelişmelerin detayı da sende. Biz de dinlemek için sabırsızlanıyoruz... Çayını yudumlayan Melih Bey:

- Her seçimin kendisine göre dikkat çekici tarafları vardır. Ancak bu seçimin en dikkat çekici tarafı, özellikle dikkat kesildiğimiz yerlerde hizmetin mi yoksa çeşitli şekillerde inşa edilmiş algıların mı kazanacağı konusu bence... Remzi:

- Sadece algılar değil herhalde.. Farklı davranacağını düşündüğümüz YRP'nin hizmet konusunda özürlü olduğu bilinen bazı CHP'li isimlerin kazanmasına destek manasına gelebilecek şekilde konumlanması, algı ötesi durumlar da olduğunu gösteriyor... Mustafa:

- Aynı partinin, Şanlıurfa örneğinde olduğu gibi terör örgütü ile bağlantılı partinin kazanmasına sebebiyet verecek adımları da söz konusu... Melih Bey:

- Haklısınız. İstanbul başta olmak üzere bazı yerlerde böyle bir risk mevcut. Bu arada her ne kadar yakıştıramasak da, İstanbul sokaklarında CHP adayının reklamlarının hemen yanında yer alan YRP adayı reklamları da kafa karıştırıcı. Ancak, ben Yeniden Refah seçmeninin, bu konuda seçici davranacaklarına, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Cumhur İttifakı adaylarını destekleyeceklerine inanıyorum... Selim:

- Yani YRP seçmenleri belediye meclisi ve belki ilçe oylarında kendi partilerinin adaylarını destekleseler bile büyükşehirlerde AK Parti adaylarına oy verecekler mi demek istiyorsunuz..

Kaybettiren olmak!..

- Öyle de söyleyebiliriz. YRP seçmeninin, daha önce Saadet Partisi'nin oynadığı kaybettiren rolünü benimsemeyeceği söylenebilir. Hangi sebeple olursa olsun, İstanbul ve Ankara özelinde, geçen dönemde herhangi bir hizmetini görmedikleri kişilere oy vermeyi içlerine sindiremeyeceklerdir... İhsan:

- İnşallah öyle olur. Aksi durumda kaybeden herkes olur çünkü. Aday oldukları şehirlere hizmeti akıllarından bile geçirmeyenleri kazandırmanın anlamı yok... Melih Bey:

- Yeniden Refah özelinde söylenebilecek olan bir başka husus da, şu an takınılan tavrın partinin geleceği açısından olumsuz etkileri olacağı. Siyasi varlık göstermek tabii ki önemlidir ama size benzeyene kaybettirmenin ve benzemeyene kazandırmanın bir faturası olacağı da unutulmamalı... Selim:

- Melih Bey, kampanya süreci boyunca epey dolaştın. CHP adaylarının vaatleri konusunda söylenebilecek bir şey var mı, bilmiyorum. Zaten daha önceki vaatlerini unutanların, geleceğe yönelik verdikleri sözlerin önemi de yok. Cumhur İttifakının çalışmaları ne alemde ve asıl önemlisi, anketler ne diyor..

- Anketlere göre İstanbul'da Murat Kurum'un ve Ankara'da Turgut Altınok'un rakiplerine göre önde olduklarını söyleyerek başlayayım. Aradaki fark çok yüksek olmasa da, akış Cumhur İttifakı adaylarının lehine. Aynı şekilde İzmir'de Hamza Dağ'ın sürpriz yapma ihtimali de epeyce yüksek. Orada, kendisini pek belli etmeyen bir dip dalga olduğu söylenebilir... İhsan:

- Bu arada Antalya, Adana, Eskişehir, Hatay ve başka bazı yerlerde de ciddi beklentiler var herhalde..