Eşim panikte

54 yaşındayım. 2 aydır menopozdayım. Eşim "Cinsel hayatımız da bitecek mi" diye soruyor Bundan sonra ilişki için neler yapmalıyım
MENOPOZ doğal bir durumdur. Hastalık değildir. Hormon değişiklikleri bedeni ve ruhu etkiler. Cinsel organda değişiklikler meydana gelebilir. Önyargılarınızdan kurtulun. Mutlaka ve mutlaka eşinizle daha fazla vakit geçirin. Aksi söylenmedikçe, süt ve sütlü gıda alın. Fasulye, soya fasulyesi, elma, hurma, kereviz sapı, nar, meyan kökü, şeftali, lahana, domates, incir, brokoli, armut, kiraz, maydanoz, kimyon, dereotu tüketin.
Cinsel ilişki için rahat, huzurlu ortamlar ayarlayın.
Yeterince uyuyun. Yani özetle menopoz, sizin müsaade ettiğiniz kadar cinselliği etkiler.

SİSTİT KABUSU
30 yaşındayım. 3 ayda bir sistit oluyorum. Antibiyotik almaktan bıktım. Beni bu dertten kurtarın!
TEKRARLAYAN sistit hastalığının nedenini bulmalıyız. Özellikle dışkılama ve idrar yapma sonrası temizlik uygulamaları sık enfeksiyon tekrarı yapabilir. İdrar yolu organlarının anatomik yapı farklılık ve hastalıkları sistiti tekrarlatabilir. Bağışıklık sistemi hastalıkları, diyabet hatta bazı kan hastalıkları enfeksiyonların kolay tekrarlamasına neden olabilir. Cinsel aktivite sırasında enfeksiyon bulaşma ihtimali de sorgulanmalıdır. Bize başvuran hastalarımızda bu ve kişiye özel diğer ihtimalleri gözden geçiririz.
Kişiye özel tetkik takip planı yaparız. Tekrarlayan sistitlerde ozon tedavisi ve mezoterapik enfeksiyon tedavileri önemlidir. Yine bu dönemde su içmeyi de ihmal etme.

AĞRILARINI AZALTIR
Hocam 35 yaşındayım. Evliyim. İki çocuğum var. Her tarafım sık sık ağrıyor. Baktık romatizma yokmuş. O zaman neden her tarafım ağrıyor. Eşim destek verse de kaygılı bir yapım var. Ağrılara ozon tedavisi iyi gelir mi
ROMATİZMA