Malmö'de pembe etekli erkek dayatması, Gaziantep'te aileyi koruma çalışması

GAZİANTEP- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul Aile Vakfı ile hazırladığı "2. Uluslararası Aile Çalıştayı'nın üst başlığı son derece isabetli şekilde "Küresel Tehditler Karşısında Aile" idi.

Çalıştaya 15 farklı ülkeden 100'ün üzerinde akademisyen katıldı. Üç gün boyunca eş zamanlı olarak üç farklı salonda yapılan 12 oturumda insanı ve insanlığı tehdit eden küresel dayatmalara karşı "son kale" hükmündeki "aile"yi korumanın yolları üzerine önemli açılımlar ortaya konuldu.

Dünya kaçınılmaz biçimde küreselleşti ve dijitalleşti artık. Haliyle yerel ve küresel ölçekte pek çok yeni tehdit var aileyi ve toplumsal değerleri hırpalayan, ufalayan...

Aslında her şey gözümün önünde olmakta. Öyle asırlar boyu falan da sürmüyor. Kendi kısa hayatlarımızda bile değişimin adını koyup endişeleniyoruz gelecek adına, çocuklarımız adına.

Toplumlar değişiyor, yaşam biçimleri değişiyor, aileler küçülüyor... Çocukların "büyük aile"yi cola reklamlarında (!) gördüğü bir noktaya doğru savruluyoruz sanki. Çekirdek aile bile tehdit altında hatta. Bireysellik artıyor, aidiyet azalıyor çünkü.

Mahremiyet kayboluyor. Maneviyat parçalanıyor. Çocukların gençlerin ailelerine, toplumlarına, kültürlerine, ülkelerine aidiyet duygusu zarar görüyor.

Çocuklarımızı etkileyen hatta doğrudan hedef alan; "avlamak" isteyen sinsi bir kapitalizmle karşı karşıyayız. Animasyonlarla, filmlerle, hatta emojilerle insan fıtratına saldıran LGBT dayatmalarıyla baş etmek, çocuklarımıza musallat olan bu sapkın akımlara karşı onları korumak zorundayız.

Saldırının ve değişimin farkında olmak, şuurlu olmak ve ön almak o yüzden çok önemli.

Bu da ancak Gaziantep'te ikincisi düzenlenen çalıştay gibi çalışmalarla olacak. Bu açıdan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i, İstanbul Aile Vakfı'nı ve çalıştaya katkı sunan kıymetli akademisyenleri bir de buradan tebrik etmek isterim.

Sayın Şahin, Aile Bakanı olduğu dönemden başlayarak toplumsal sorunların tespitine ve çözümüne odaklı bir isim zaten. Akademik çalışmalarla pratik çalışmaları harmanlamayı biliyor. Nitekim üçüncü kez büyükşehir belediye başkanlığını kazandığı Gaziantep'te ilk "Aile Akademisi"ni kurarak Türkiye'ye önemli bir model de sundu geçen yıl. Şehrin çehresinin onun başkanlığı döneminde olumlu manada ne kadar değiştiğini söylemeden de geçemeyeceğim.

Çalıştayla ilgili son notum şu: Tebliğleri konuşmaları merak edenler İstanbul Aile Vakfı'nın dijital arşivinden oturum kayıtlarına ulaşabilirler.

Çalıştayın adını neden doğru ve isabetli bulduğuma gelince...

Malum Eurovision şarkı yarışmasının 68.'si İsveç'in Malmö