Başkan Demirçalı ancak sen yaparsın

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı makama oturur oturmaz fırtına gibi daldı işlere. Öyle bir hava estirdi ki, Başkan Demirçalı ile birlikte Yüreğir'in tüm sorunlarının çözüme ulaşacağına kanaat getiren ilçe halkının yüzü gülmeye başladı.

Ancak Başkan Demirçalı koltuğa oturur oturmaz da bir yığın sorunlar yumağı ile savaşmaya başladı. Bunun en başında tamtakır diye hitap ettiği kasa var. Uçan kuşa borçlu olan belediyenin bekleyen hizmetleri nasıl yapacağı merak konusu


Ali Demirçalı

Zira 160 milyon liralık SGK borcu kapıya dayanmış durumda SGK parayı tahsil edemezse haciz işlemi başlatacak. Bugüne kadar ödenmeyen primler yüzünden bir anda milyonlarca borçla karşı karşıya kalan Başkan Ali Demirçalı ise bu soruna acil çözüm arıyor. Mutlaka bir çıkış bulacaktır. Çünkü Başkan Demirçalı bu tür zorlukların altından kalkabilecek yeteneğe sahip. Ne yapar eder bir çıkış yolu bulur ve Yüreğir'de hizmetler kaldığı yerden devam eder.

Benim yazacağım konu ise farklı bir durum.

Okurlarım bilir. Mahmut Çelikcan'ın Belediye Başkanı olduğu dönemde Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi'nin önünde bulunan parkın içindeki Atatürk heykeli yerinden sökülerek çöplüğe atılmıştı. O dönemde gazeteniz Sözcü bunu haberleştirmiş ve ortalık karışmıştı.

Çelikcan'dan sonra göreve gelen Başkan Fatih Kocaispir, büyük tartışmalara neden olan heykel ile ilgili "Siz hiç merak etmeyin Mehmet Bey, ben o heykelin çok daha iyisini yaparım" sözünü vermişti. Evet Fatih Kocaispir sözünü tuttu tutmasına ama Atatürk'ün ayakta olan büyük heykelinin yerine köy ilkokullarının bahçesine konulan sadece kafadan ibaren bir büst ve kaidesini yaptı.