Bataklık kurutulmalı

9. Cumhurbaşkanı rahmetli Süleyman Demirel'in meşhur bir sözü vardır: "Va mı bunun başka izah tarzı!" Yaşanan bu kadar skandala rağmen Mehmet Büyükekşi'nin hala istifa etmemesi, ne ile izah edilebilir ki Şöyle diyebiliriz: Meseleleri mesele etmezseniz ortada mesele kalmaz!

Sayın Ali Koç bence doğrusunu yapıyor ve Fenerbahçe'nin gerçek sahiplerine, "Ligden çekilelim mi" değil "Bataklığı kurutalım mı" diye soruyor.

Fenerbahçe iletişim ekibini alkışlıyorum. Sayın Koç ile gazetecileri, hangi takımın taraftarı olduğuna bakmadan aynı masada topladı ve soru sorabilme şansı tanıdı. Üstelik fikirler de soruldu. Ülke gündemi her ne kadar yerel seçim olsa da Fenerbahçe'yi isyan noktasına getiren gerçekleri birinci ağızdan öğrenip kamuoyu ile paylaştık.

Sayın Koç'un bizler tarafından 'şok gelişme' olarak aktarılan çekilme aksiyonunun aslında bir isyanın haykırışı olarak görmeliyiz. "Fenerbahçe ligden mi çekilir" derken "Fenerbahçe'siz Galatasaray mı olur" diyenler de var ama bu gelişme, Türk futbolu adına 'hakkaniyet' olacaksa ve sadece Fenerbahçe yararına olmayacaksa neden destek olmayalım

Futbolu yönetenler tarihte görülmemiş şekilde disiplin sevklerini geciktiriyor. Seçim var ya! 30 milyonluk camianın gücünü kimse sınayamaz, öyle değil mi; ama arkadan iş çevirmek daha güvenli bir yol!