Paralimpik şampiyon Abdullah Öztürk ile Paris yolculuğu

Milli gururumuz, masa tenisi oyuncusu Abdullah Öztürk ile Tokyo'dan Paris'e uzanan heyecan dolu yolculuğu ve hedeflerini konuştuk. 2016 Rio ve 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanan Öztürk, şimdi de gözünü Paris 2024'e dikmiş durumda. Hem de tarih yazma hedefiyle...

30 AĞUSTOS'UN STRESİNİ UNUTAMIYOR

Abdullah Öztürk, Tokyo'daki final maçının 30 Ağustos Zafer Bayramı'na denk gelmesinin yarattığı inanılmaz stresi hala unutamıyor. "O sabah kalktığımda telefonumda yüzlerce mesaj vardı. Herkes 'Bugün 30 Ağustos, altın madalya alman lazım!' diyordu. O ana kadar aklımda hiç olmayan bir baskı bir anda üzerime çöktü. 'Eyvah yandık! Bugün altın madalya alıp İstiklal Marşımızı okutmamız lazım' dedim." Öztürk için bu zafer, kişisel başarının ötesinde, millete armağan edilmiş büyük bir gurur kaynağı olmuş.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

HER ŞEY BİR YURT ODASINDA BAŞLADI

Tüm takım arkadaşları gibi Abdullah Öztürk'ün de spor serüveni 2006 yılında Ankara'da, Doğan Çağlar Ortopedik Engelliler Yatılı Okulu'nda başladı. Arkadaşlarıyla hobi olarak başladıkları masa tenisi, zamanla hayatlarının merkezine oturdu. Öztürk, o günleri hatırlayarak, "Dünyanın sayılı oyuncuları arasında olabileceğimizi hayal bile edemezdik" diyor ve ekliyor: "Çok büyük hedeflerim var! 2016 Rio ve 2020 Tokyo'yu kazandıktan sonra şimdi tüm dikkatim Paris Paralimpik Oyunları'nda. Emin olun Paris, benim için diğer iki Paralimpik Oyunları'ndan daha fazla önem taşıyor."

HEDEF: NAİM SÜLEYMANOĞLU VE HALİL MUTLU GİBİ EFSANE OLMAK

Abdullah Öztürk, Paris 2024'te tarih yazmak istiyor. "Bu branşta altın madalyayı üçüncü kez üst üste alıp Naim Süleymanoğlu ve Halil Mutlu gibi bir efsane olmak istiyorum" diyor ve ekliyor "İşte bu bilinçle şu anda Paris'e hazırlanıyorum. Geçen Tokyo'da 4 madalya aldık. Ama ben hedefi yükseltiyorum, en az 5 madalya diyorum. Belki daha da fazlası... İnşallah bunlardan biri de benim altın madalyam olur."