Ankara'dan Berlin'e demokrasi dersi

Almanya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 100'üncü yıldönümü dolayısıyla Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, ülkemizde adeta felekten üç gün çaldı. Ülkesinin Sayın Erdoğan'dan esirgediği demokrasinin nimetlerinden buradayken doyasıya yararlandı. Umarız biraz mahcubiyet hissetmiştir. Zira Almanya, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden sonra Sayın Erdoğan'ın Berlin'deki Türk vatandaşlarına telekonferansla dahi konuşmasına izin vermeyen bir sicile sahip.
Demokrasi, halkın iradesi, hukuk devleti, hukukun üstünlüğü ve özgürlük denince mangalda kül bırakmayan Almanya, bu tavrıyla bütün diplomatik teamülleri ayaklar altına alarak darbecilere karşı destansı bir direniş göstermiş bir halkın liderine adeta diktatör muamelesi yapma küstahlığında bulunmuştu. Steinmeier bu skandal yaşandığında Dışişleri Bakanı'ydı. Bir yıl sonra Mart 2017'de Steinmeier Cumhurbaşkanı oldu. O yıl temmuz ayında Almanya nasıl çirkin bir demokrasi anlayışına sahip olduğunu bir kez daha gösterdi. Almanya 6 Temmuz 2017'de Erdoğan'ın Türk vatandaşlarına hitap etmesine yine engel oldu.

Bu kadar mı Elbet değil. Almanya'nın ve o dönem Cumhurbaşkanı olan Steinmeier'in suç dosyası hayli kabarık. Son çirkinlik akıllara durgunluk veren cinstendi. 27-29 2018 tarihleri arasında Sayın Erdoğan'ın Berlin ziyareti gerçekleşecekti. Fakat ziyaretten önce akıllara durgunluk veren birçok rezalet yaşandı.
Ziyaret daha başlamadan Erdoğan'ın Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile birlikte Türklerle yapması planlanan buluşma iptal edildi. Ardından, Erdoğan'ın Berlin'de tek başına Türklerle bir araya gelmesi engellendi. Bunun üzerine Erdoğan'ın ikisi Berlin, biri Köln'de yapacağı üç salon toplantısından vazgeçildi. Erdoğan'ın programı üçüncü kez değişti. Son olarak Erdoğan, Berlin'deki ünlülerin oteli Adlon'da Türk işadamları ve Türk kuruluşlarının temsilcileri ile buluşma kararı aldı. 27 Eylül 2018'de öğlen yapılacak ve akşama kadar sürecek görüşmeyi engellemek için bu kez 27 Eylül günü Berlin'deki otellerde yer kalmadığı ve fiyatların dört katına çıktığı manipülasyonu devreye sokuldu
Sayın Erdoğan'ın konuşmasına izin vermeyen 'demokratik Almanya' aynı süreçte terör örgütlerinin her tür yürüyüş ve toplantılarına destek veriyor, muhalefet partisi HDP'nin yetkilileriyle resmi görüşmeler yapıyor ve HDP'li siyasilerin terör örgütü PKK sempatizanlarıyla toplantılarını finanse ediyordu.

Dünya eminiz ki böylesine rezil bir çifte standart, demokrasiyi katleden böylesine diplomatik bir vahşet örneği görmemiştir. Üstelik Alman medyasının hep bir ağızdan histerik şekilde attığı Erdoğan karşıtı saldırgan manşetleri de unutmayalım.