Tiryakin değilim

Bayhan'ın ortaya çıkışı 2003'teki Popstar yarışmasında oldu. Değişik tarzı ve çalkantılı özel hayatı nedeniyle epey bir konuşuldu ama yarışmadan sonra ortadan kayboldu. Bir ara dönercilik yaptı. Sonra evlilik programlarına katıldı. Arada birkaç şarkı denemeleri oldu ama hiçbiri tutmadı. Şimdilerde "Tiryakinim" adlı şarkıyla yeniden gündemde.

Tual - Bayhan

Spotify'ın Dünya Viral Listesi'ne yerleşen ilk Türk şarkıcı oldu. Aslında Bayhan'ı herkes bilerek ve isteyerek mi dinliyor yoksa maruz mu kalıyor onu çok bilemiyorum. Çünkü Instagram'da her 'reel'in altına bu şarkıyı döşüyorlar. İnsan da ister istemez merak edip açıyor ve dinlemeye başlıyor. Benim gibi, şarkının orijinal halini bilenler daha ilk mezur tamamlanmadan kapıyor tabii ki. Gelelim bu şarkının orijinaline... 1995'te kurulan Tual adlı grubun söylediği bir şarkıdır bu. 2005'te çıkardıkları "Tual Yalınayak" adlı albümde yer alıyor. Söz ve beste, grubun gitarcısı Dr. İskender Türsen'e ait. Yorum ise Sezi Çeşitli'ye. Bu ikili daha sonra ayrıldı ama o albümden "Tiryakinim" dışında "Yine Aylardan Kasım" şarkısı da hiç unutulmadı. Ayrıca o albümde Sezi Çeşitli'nin yeniden yorumladığı "Canımın Ta İçisin Sen" şarkısını da dinlemenizi öneririm. Ben, "Tiryakinim" şarkısını çok severim. Müthiş bir tutkuyu anlatır. Ama orijinalini severim. Anlayacağınız, Bayhan'ın yorumunun değil, şarkının aslının tiryakisiyim. Zaten siz de dinleyince aradaki büyük farkı anlayacaksınız.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

HERKES DOKTOR

Bir sağlık problemi nedeniyle geçenlerde küçük bir müdahale geçirdim. Her şey yolunda gitti, Dr. Hasan Burak İşleyen önderliğindeki Vadi İstanbul Liv Hospital ekibi harika bir iş çıkardı, rahatlamış bir şekilde eve döndüm. Tabii sağ olsunlar, eş, dost, akrabadan geçmiş olsun telefonları susmak bilmedi. Tedavim ilaçla devam ettiği için herkes bana "Hangi ilacı alıyorsun" diye sordu, ben de saf saf yanıt verdim. Ama vermemeliymişim. Çünkü meğer herkes doktor, herkes eczacıymış. Kimisi o ilaçların bir kez alındı mı hayat boyu alınacağını ve sıkıntı yaratacağını söylüyor, kimisi "Keşke gitmişken şuna da baktırsaydın" gibi yorumlar yapıyor. Yahu, devasa bir hastaneye gitmişim. 6 yıl okuyup tıp fakültesini bitirmiş, üzerine bilmem kaç sene kardiyoloji uzmanlığı yapmış, şimdi hastanedeki görevinin dışında üniversitede öğretim üyeliği de yapan bir doktora kendimi emanet etmişim. Yani hangi yöntemin uygulanacağını, hangi ilacın yazılacağını o bilmeyecek de siz mi bileceksiniz Üstelik yardımcı olmak amacıyla söylediğiniz her söz, o tedaviyi alan kişiyi rahatsız ediyor. Yapmayın bunu, kendinizi doktorların, bilim insanlarının eline teslim edin. Bu vesileyle başta Dr. Hasan Burak İşleyen olmak üzere tüm Vadi İstanbul Liv Hospital'in sağlık ve kurumsal iletişim ekiplerine teşekkür ederim.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

'İHANET' BAHARI

Bahar geldi, hormonlar tavan yaptı, kalpler gümbür gümbür gümbürdedi, e tabii ki bunun sonucunda ihanetler yine arttı. Elimde bunun istatistiği yok ama uzmanlık konum, bu aylarda aldatma oranında artış olduğunu bana yazan okurlarımdan ve çevremde gördüklerimden iyi bilirim. Üstelik bahar aylarında en çok aldatma yeni evlilerde görülüyor. Peki insan yeni evli olduğu halde eşini neden aldatır Buradan uzun yıllar evli olanların aldatmasını normal karşıladığım sonucu çıkmasın. Kimsenin aldatması normal karşılanamaz. Ancak daha yeni evlenmiş birinin aldatması daha şoke edicidir, bunu da kabul edelim. Yeni evlilerin aldatma sebebi aslında evlenmelerin sebebine bağlıdır. Aşkla, anlaşmayla, karşılıklı iradeyle, hiç kimsenin zoru ve baskısı olmadan yapılan evliliklerde aldatma görülmez. Ama, aile zoruyla yapılan evliliklerde, zamanı geldi diye yapılan evliliklerde, düşünülmeden aceleyle yapılan evliliklerde aldatma riski daha fazladır. Çünkü taraflardan birinin bu evlilikte gönlü yoktur. Ayrıca eski sevgiliyi kıskandırmak ya da unutmak için yapılan evlilikler de risk altındadır. Tabii karşısındaki insanı evliliğe razı etmek için türlü türlü yalanlar söyleyenlerin, gerçek kimliğini, kişiliğini gizleyenlerin yaptığı evlilikler de riskli. Bunun dışında, evlenmeden önce verilen vaatlerin yerine getirilmemesi de bir risk unsuru. Yine, yıllar süren flörtten sonra yapılan evliliklerde aldatma oranı yüksek. En önemlisi, evlenmeden önceki hayatında aldatmayı alışkanlık haline getirmiş kişilerle yapılan evliliklerde de aldatmanın ortaya çıkması fazla zaman almıyor. Bahar bu, çabuk geçer. Ama aldatılmanın acısı bir daha asla geçmez. O yüzden evlenmeden önce her şeyi didik didik incelemeniz ve müstakbel eşinizle her ayrıntıyı konuşmanızı öneririm. Aldatıldıktan sonra "Ne yapacağım ben" diye sormak yerine aklınızdaki tüm soruları evlenmeden önce sorun.