Kendini zorlama romantik değilsin

Bir dost sohbetinde masadaki hanımefendilerden biri, sevgilisiyle yaşadığı romantik buluşmadan söz ederken, çoğumuz "Ne kadar güzel, ne kadar şanslısın" sözleriyle ona destek oluyorduk. Ancak aramızdan biri, "Ya arkadaşlar, ben bu tür şeylerden hiç etkilenmiyorum. Hatta itiraf edeyim biri bana böyle bir gece yaşatmaya kalksa oradan kusarak uzaklaşırım" deyince bütün gözler ona döndü. Nasıl yani Bir insan nasıl romantik olamaz ki Toplumun genel geçer kuralları hepimizin içinde bir parça da olsa romantiklik olduğunu var sayar. Aşkın simgeleri olan kırmızı güller, mum ışığında yemekler, bir sahilde baş başa oturmalar, sarılarak dans etmeler falan hepimizin yaşamak istediği şeyler olarak kabul edilir. Bunu istemeyenler, sevmeyenler garipsenir. Ancak dünya değişiyor, tabii aşkın anlamı da değişiyor. Artık aramızda 'aromantikler' de yaşıyor. "Romantizm de ne ya" diyenler çoğalıyor. Yani böyle insanlar artık garip falan değil, yaşamın gerçeği.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

SİZ DE ÖYLE MİSİNİZ

Şimdi, aromantik olup olmadığınızı öğrenmenin zamanı geldi. Nedir bunun göstergeleri

1- Biri size romantik ilgi gösterdiğinde heyecanlanmak yerine kafanız karışır. Çünkü siz bu jestlerin neden özel bir anlam içermesi gerektiği konusunu anlamıyorsunuz.
2- Romantizm, sizin için sanki paralel evrene ait bir kavram. Birinden romantik olarak etkilenmenin nasıl bir his olduğunu gerçekten kavrayamıyorsunuz.
3- Romantik filmlere kitaplara hiç ilgi duymuyorsunuz. Örneğin 'Titanic' filmini bir kez bile izlemediniz, hatta hiç merak etmediniz.
4- Arkadaşlık kavramı sizin için romantik sevgili kavramından daha önemli. Bir kişiyle kurduğunuz arkadaşlık bağına çok değer veriyorsunuz.
5- Romantik jestler size 'ezberlenmiş ve samimiyeti olmayan davranışlar' gibi geliyor. Biri böyle davrandığında gülesiniz geliyor.
6- İltifatlar, "Seni seviyorum, deli gibi aşığım" gibi sözler sizde hiçbir etki uyandırmıyor. Hatta rahatsız ediyor.
7- Sosyal medyada birinin sizi beğenmesine aldırmıyorsunuz. Siz de bu tür uygulamaları sadece bilgi amaçlı kullanıyorsunuz ve kimseyle bağlantınız yok.
8- Sevgililer Günü hakkında olumsuz yargılara sahipsiniz. Sizin için sıradan bir gün. Sevgiliniz olsa bile asla kutlama yapmıyorsunuz.
9- Biriyle ilişki kurduğunuzda ille de bunun bir isme sahip olması gerektiğini düşünmüyorsunuz. Kendinizi akışa bırakıyorsunuz.
10- Karşınızdaki kişiden beklentilerinizi hiçbir imaya yer bırakmadan direkt olarak söylüyorsunuz. Romantik oyunlar için vakit harcamıyorsunuz.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

ÇOK DA KÖTÜ DEĞİL

Bu maddelerden birçoğu sizin hayatınıza egemense, aromontik olduğunuz kesin. Toplumun diğer fertlerine uymak için romantik olmaya hiç çalışmayın, bu imkansız. Ama bu durumun iyi yönleri de var.

1- Geleneksel ilişki türlerinden daha bağımsız bağlar kurabilirsiniz. Toplumun beklentilerini karşılama zorunluluğunu hiç yaşamazsınız.
2- Farklı aşk türleri hakkında farkındalığı yüksek bir insan haline gelebilirsiniz. Anlayış kapasiteniz yükselir, kimseyi yargılamazsınız.