Beş başkanla kadınları konuştuk

Geçen hafta Bursa'daydım Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği'nin (BUİKAD) Bursa Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlediği 'Geleceğe Yön Veren Kadınlar Zirvesi'ne katıldım. Moderatörlüğünü yaptığım oturumun konusu benim de uzun zamandır ilgi alanıma giren, yazılarımda da yer verdiğim "Kamusal Hayatta Kadının Yeri, Yerel Yönetimlerin Kadın İstihdamı ve Gelişimine Katkısı" başlığıydı. Siyasetten sivil topluma, hayatın her alanında ne kadar çok kadın varlığını gösterirse kadın sorunlarının o kadar azalacağına inanıyorum. İşte bu nedenle bu toplantıları da çok önemsiyorum.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

BEŞ BAŞKAN VE KADIN PROJELERİ

Merinos AKM'de düzenlenen programda oturum konuklarım; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç'tı.

Beş yıllık yerel yönetimlerin yeni döneminin henüz başında olduğumuzdan tüm başkanlar seçim vaatleriyle birlikte planladıkları kadın projelerini anlattı. Beş başkanın projelerinde kadınlara eşitlikçi ve özgür projeler, girişim merkezleri ve kooperatif destekleri öne çıktı.